A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Школа – дім розуму, творчості, добра
Царичанський ліцей Царичанської селищної ради

Добре діло рою «Орільські джури» КЗ «Царичанська ЗОШ І-ІІІ ступенів»

Дата: 01.03.2019 16:04
Кількість переглядів: 361

Добре діло рою «Орільські джури» КЗ «Царичанська ЗОШ І-ІІІ ступенів»  Уже багато років впроваджується у шкільному житті Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»). Вона стала невід’ємною складовою національно-патріотичного виховання учнівської молоді. Виховна система гри «Джура»  включає в себе постійну роботу у школі протягом усього навчального року, дає можливість залучити до спільної дії учнів, педагогів, батьків, представників місцевого самоврядування та громадських організацій.

       Виховна система гри «Джура» базується на козацьких і пластових традиціях. Така форма виховної роботи з учнівською молоддю є надзвичайно ефективною та актуальною, зважуючи на складні військово-політичні умови, що нині склалися в Україні. Високий рівень обороноздатності України може бути забезпечений не стільки новітніми зразками зброї, але, у першу чергу, високим рівнем патріотизму громадян, наявністю в них потрібних умінь та навичок із загально-військових дисциплін, вміння зберегти своє життя і здоров’я в умовах надзвичайної ситуації та військового конфлікту, надання першої допомоги, а головне – їхньої готовності захистити Україну від будь-якого агресора. Народ-патріот – непереможний.

     Не стоять осторонь важливих cправ заради перемоги у неоголошеній війні і учні КЗ «Царичанська ЗОШ І-ІІІ ступенів».

      Рій «Орільські джури» КЗ «Царичанська ЗОШ І-ІІІ ступенів» впродовж останніх трьох років був і є організатором та координатором волонтерської діяльності школярів.

      Проводячи систематичну роботу на підтримку і допомогу наших воїнів-захисників, які відстоюють незалежність і цілісність України в зоні АТО, громадян, що проживають у зоні військового конфлікту, тих, хто потребує турботи, наші волонтери проявляють себе як свідомі українці.

      Сучасний громадянин України має бути добрим, чуйним, не байдужим до чужого горя. З метою формування саме цих якостей в школі проведено: благодійну акцію «Назустріч мрії», виготовлення привітальних листівок для захисників України, які    перебувають на сході України.

       Благодійна акція «Добро жменями» по збору батарейок (протягом року). Акцію по збору речей та продуктів харчування для військових в зоні АТО (листопад 2018), Акцію «Оберіг для захисника» (грудень 2019).

       Вже четверту весну поспіль учні школи намагаються зробити наше селище чистішим, наблизивши його до Європи. Адже там рівень життя визначається, зокрема, станом кладовищ. Тому і ми вже три роки намагаємося привести до належного стану символічний знак померлим у 1932-1933 рр.

      Кожного року, вивчаючи художню культуру рідного краю, учні 9-10 класів, абсолютно добровільно, приєднуючись до місячника з санітарного прибирання та благоустрою, зберігають частинку історії для наших нащадків.

       Дуже часто юні учасники рою свої добрі справи не афішують і не здійснюють на цьому якійсь фальшивий піар. Проте дорослі волонтери це, на щастя, помічають, бо все-таки важливо, аби усі пам’ятали про те, що не варто соромитися своїх маленьких внесків, думаючи, чи будуть вони доречними та чи зможуть хоч трішки змінити ситуацію. Адже саме завдяки невеличким внескам небайдужих людей нерідко вдається задовольняти суттєві потреби українського війська.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено