A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Школа – дім розуму, творчості, добра
Царичанський ліцей Царичанської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

УВАГА! УВАГА! Тільки сьогодні, 28 березня 2023 року, ви можете стати свідком унікального астрономічного явища – ПАРАДУ ПЛАНЕТ.

УВАГА! УВАГА! Тільки сьогодні, 28 березня 2023 року, ви можете стати свідком унікального астрономічного явища – ПАРАДУ ПЛАНЕТ.В цей вечір на небосхилі вишикуються в одну лінію 5 планет: Меркурій, Венера, Марс, Юпітер та Уран.Найпростіше спостерігати Венеру – вона є найяскравішою планетою на небі. Неподалік майже над горизонтом можна буде побачити Юпітер і Меркурій. Їх можна буде спостерігати менше години, після чого вони сховаються за обрієм. Марс мерехтітиме червоним сяйвом високо на небі, неподалік від Місяця. Ці планети можна побачити і неозброєним оком. А от для спостереження Урану потрібен телескоп або хоча б бінокль. А у Царичанському ліцеї уже є унікальний телескоп.

08:39 28.03.2023

АТЕСТАЦІЯ - 2023

АТЕСТАЦІЯ - 2023 У Царичанському ліцеї Царичанської селищної ради 22 березня 2023 року відбулося підсумкове засідання атестаційної комісії. У цьому році було проатестовано 15 педагогів. Атестація - це підсумок професійної майстрності вчителя, демонстрація найкращих професійних умінь, новий етап на шляху до підняття учительського авторитету серед колег та учнів.

13:17 22.03.2023

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА ЗУСТРІЧ

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА ЗУСТРІЧ Розпочалася пора рішень для випускників. Активізувалися у своїй агітаційній кампанії і ВНЗ: запрошують майбутніх абітурієнтів до вебінарів, в умовах яких презентують діяльність своїх закладів освіти.

11:35 22.03.2023

Скарби Приорілля

Скарби Приорілля З метою формування національної свідомості, громадянськості, залучення здобувачів освіти до вивчення звичаїв, обрядів та традицій нашого краю, збору польового матеріалу, збереження, дослідження та фіксації фольклорно-етнографічної спадщини Приорілля, активізації пошукової роботи та пропагування національної культурної спадщини фахівцями комунального позашкільного навчального закладу «Дніпровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр «Веснянка» Дніпропепровської обласної ради було проведено обласну фольклорно–етнографічну експедицію «Звичаї, обряди та традиції мого краю».

08:33 22.03.2023

Субкультури в Україні

Субкультури в Україні Відділом освіти виконавчого комітету Царичанської селищної ради на базі Царичанського ліцею була організована зустріч із школярами щодо неформальних рухів дітей та субкультур. На зустріч були запрошені Сірий О.П. – інспектор сектору ювенальної превенції та Олійник В.М. – поліцейський офіцер громади, які ознайомили молодь із новоутвореною агресивною молодіжною субкультурою, яка займається масовими бійками. Інформаційно-просвітницьку бесіду продовжила практичний психолог школи Пшенична А.О., яка провела кілька практичних вправ. Психолог зазначила, що в будь-якій ситуації треба мати свою думку, своє бачення світу й не піддаватися емоціям, впливу інших людей, бездумній агітації.

12:37 15.03.2023

14 березня відзначається День числа π

14 березня відзначається День числа π Свято було засновано у 1987 році фізиком з Сан-Франциско Ларрі Шоу, який помітив, що в американській системі запису дат (місяць / число) дата 14 березня – 3 / 14 – і час 1.59 збігається з першими розрядами числа π = 3, 14159.З тих пір кожен рік відзначають День числа «Пі». До святкування Дня числа π долучилися школярі Царичанського ліцею.У рамках цього свята для учнів 5- 11 класів учителями математики були проведені заходи: математичні змагання, конкурси, вікторини, інформ – дайджести , повідомлення, веб-квести.Учні на власному досвіді переконалися , що математика може бути творчою та захопливою.

12:38 14.03.2023

Європейська інтеграція України

Європейська інтеграція УкраїниУкраїна - це частина європейської спільноти. Європейська інтеграція України – це важливий крок у становленні України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.З метою підвищення рівня розуміння школярів процесу реалізації державної політики та основних реформ у сфері європейської інтеграції в Царичанському ліцеї були проведені заходи, а саме:

12:38 14.03.2023

Шевченкове слово живе у віках…

Шевченкове слово живе у віках…Щовесни, коли тануть сніги,І на рясті просяє веселка,Повні сили й живої снаги,Ми вшануємо пам'ять Шевченка За доброю традицією на початку березня вся Україна святкує день народження українського поета, генія філософської думки Т.Г. Шевченка. У Царичанському ліцеї відкрили тиждень шостого березня книжково-ілюстративною виставкою «Уклін тобі, Тарасе» (бібліотекар Сало Т.І.), учителі –філологи на своїх уроках провели інформаційно-просвітницькі заходи, приурочені Шевченківському тижню:

17:09 10.03.2023

Проєкт «Сонце в нашому житті»

Проєкт «Сонце в нашому житті» Працюючи над проєктом, учні створювали презентації. Юні дослідники працювали за темами: Сонце – найближча зоря.Сонце - божество в міфології.Сонце в кристалі та використання кристалів.А ще учні мали змогу написати есе "Сонце в нашому житті".

17:05 09.03.2023

Профорієнтація

Профорієнтація 9 березня 2023 р. випускники Царичанського ліцею стали учасниками онлайн-вебінару Дніпропетровського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Учасники зібрання познайомилися із перевагами навчання у вищих військових навчальних закладах України. Вебінар відбувся в режимі Zoom-конференції.

11:11 09.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено