A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Школа – дім розуму, творчості, добра
Царичанський ліцей Царичанської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ ТРИВАЄ

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ ТРИВАЄ У рамках інженерного тижня учні 10-х класів Царичанського ліцею розрахували електричну частину, ємність та навантаження і виготовили за цими характеристиками павербанк, якого вистачить на зарядку трьох телефонів. Павербанк пройшов випробування у захисній споруді.

14:14 31.01.2024

«Дівчата STEM»

Відповідно до Плану роботи комунального закладу вищої освіти «Дніпровська академія неперервної освіти» Дніпропетровської обласної ради» на 2023-2024 навчальний рік, Програми дослідно-експериментальної роботи за темою «Розроблення та впровадження навчально-методичного забезпечення STEM- освіти в умовах реформування освітньої галузі» 30 січня 2024 року відбулася он-лайн конференція школярок-дослідниць до Дня жінок в науці. Під час заходу було презентовано роботу філій «Дівчата STEM» та розглянуто роботи дівчат області, які здобули перемогу у наукових конкурсах (МАН або інших.) Дівчатка Царичанського ліцею також мали змогу виступити на конференції. Учениця 10-А класу Молодан Анна розповіла про роботу філії «Дівчата STEM» на базі ліцею. А учениця 9-Г класу Ковтун Владислава познайомила присутніх із біологічним дослідженням на тему: "Спостереження за фенологією та успішністю гніздування білого лелеки".Тож бажаємо дівчаткам подальших успіхів у творчих проєктах

11:25 31.01.2024

Урок "Цінна вода" у 9-Г класі

Урок "Цінна вода" у 9-Г класі. Підсумком проведення уроку "Цінна вода" у 9-Г класі, було те, що учні продемонстрували вміння очищати воду, використовуючи вугільний фільтр. Ці дослідження виконали учні 9-Г класу Худякова Катерина та Джулай Ігор. Лимар Дмитро запропонував і виготовив пристрій дощолов, який можна зробити у домашніх умовах. Учні склади правила заощадження води у побуті.Цікавим був той факт, що діти з'ясували переваги і недоліки вугільного фільтра. 1. Великі пори речовини затримують хімічні елементи з великими молекулами-солі важких металів, алкалоїди, барвники феноли, токсини. 2. Добре фільтрується хлор і органічні речовини, але ніяк не покращується жорстка і залізовмісна вода. 3. Не знезаражуються бактерії та віруси. 4. Невисока швидкість фільтрації. 5. Доступний малий об'єм.

11:21 31.01.2024

#scientists_women_dnipro

Царичанський ліцей Царичанської селищної ради Векленко Аліна учениця 10-А класу Хеди Ламар Хеді Ламар була австрійською акторкою та винахідницею, яка внесла значний внесок у розвиток бездротових технологій. У співпраці з композитором Джорджем Антенном вона розробила технологію переключення частоти, спроектовану для захисту від перешкод у комунікаційних системах. Цей винахід, відомий як "спрямований розподіл частот", мав велике значення для розвитку сучасних бездротових технологій, таких як Wi-Fi та Bluetooth. Ламар також була активною в галузі наукових досліджень та винахідництва протягом свого життя, але її винахід отримав визнання тільки пізніше, після того, як технології, що на ньому базуються, стали широко використовуваними.

14:51 30.01.2024

9.01.2024 - перший день інженерного тижня

9.01.2024 - перший день інженерного тижня. Учні 9-Б класу взяли участь в STEM - уроці за темою "Цінна вода".Вони узагальнили знання про сфери використання водних ресурсів, дізналися про ідею проектування "міста-губки", ознайомились із технологією збору та очистки води. Учні обговорили способи економії води. Власними руками з підручних засобів створили фільтри для води та дощолов. 

11:16 29.01.2024

Iнженерний тиждень

Сьогодні, 29 січня 2024 року, у Царичанському ліцеї розпочався. Учні перших класів поринули в чарівний світ хімії на уроці "Все таємне стає явним". Першокласники використовували чорнило зі спиртового розчину куркуми під назвою "нічого не бачу", яке дало змогу виявити на папірцях короткі інтригуючі написи та малюнки. На уроці дітям ще раз нагадали про інформаційну гігієну, яка особливо важлива під час війни.

11:09 29.01.2024

День пам’яті героїв Крут

День пам’яті героїв Крут Подвиг студентів крутян став символом і любові до Батьківщини Бій під Крутами став для нашого народу символом героїзму та самопожертви молодого покоління українців у боротьбі за незалежність. Поєдинок під Крутами став успішною оборонною операцією: наступ переважаючих сил ворога було зупинено на 4 дні, що дозволило представникам Української Народної Республіки підписати Берестецький мирний договір із країнами Четверного Союзу, чим було визнано самостійність Української Народної Республіки. На вшанування пам’яті героїв, подвиг яких став вічним символом незламності всіх захисників України, у Царичанському ліцеї були проведені інформаційно-просвітницькі години "Пам'ятаємо ГЕРОЇВ КРУТ", "Крути 1918" та "Герої Крут – для нащадків взірець".

10:13 29.01.2024

День пам’яті жертв Голокосту

27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. У Царичанському ліцеї були проведені заходи по вшануванню пам'яті загиблих під час Голокосту. Учителі історії познайомили школярів з поняттям «Голокост» та з історією його виникнення. Для учнів 5-7 класів проведені години спілкування «Голокост - лихо століття». З метою поглиблення знань з історії України для учнів 8-9 кл. вчителем історії проведений урок-реквієм «Пробачити можна… забути неможливо …». Діти на уроці не тільки згадали жертв людиноненависницької політики, а й засвідчили прагнення до боротьби з антисемітизмом, расизмом та всіма іншими формами нетерпимості, які можуть призвести до цілеспрямованого насилля щодо окремої групи людей. Учні ліцею вшанували пам’ять жертв Голокосту хвилиною мовчання «Скорботна свічка пам'яті святої». У День скорботи і пам’яті ми приєднуємося до загальної печалі і співчуваємо великій втраті, ім’я якої – Голокост. Будемо пам’ятати...

11:06 26.01.2024

. #ДітивинахідникиМАН

Дніпропетровське відділення МАН Чехов Олександр, учень 9-Г класу Царичанського ліцею Царичанської селищної ради бере участь в обласному онлайн-флешмобі до Всесвітнього дня дітей-винахідників у рамках проєкту «Перші кроки у науці».

11:02 22.01.2024

З нагоди Дня Соборності України

З нагоди Дня Соборності України та виховання у школярів почуття патріотизму і гордості за свою державу у Царичанському ліцеї були проведені тематичні заходи. День 22 січня в нашому ліцеї був доволі насиченим. По класних колективах були проведені інформаційно-просвітницькі години. У деяких класах була проведена акція «Тільки в єдності наша сила». Учні, щоб підкреслити значення свята, одягнулися у вишивані сорочки та створили «Живий ланцюг єднання», тримаючи в руках плакати з назвами міст України. Потім всі разом заспівали Державний Гімн України. Педагог-організатор провела інформаційну хвилинку «22 січня – День Соборності України» для учнів 10-х класів, яка покликана була поглибити знання молоді про історію виникнення свята Соборності України та свободи, виховувати патріотичні почуття. В поетичному флешмобі «Я люблю Україну» взяли участь учні 7, 8, 9 класів. Учні 7-х класів декламували вірші про Україну, а старшокласники писали, що значить для них Україна.

11:00 22.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено