A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Школа – дім розуму, творчості, добра
Царичанський ліцей Царичанської селищної ради

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА ЗУСТРІЧ

Дата: 31.10.2019 17:17
Кількість переглядів: 140


25 жовтня 2019 року до КЗ «Царичанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» завітали із профорієнтаційною зустріччю Кулабухов Анатолій Михайлович – завідуючий кафедрою систем автоматизованого управління фізико-технічного факультету Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара; Гребенкін Філіп – керівник Spaceedu; Шипка Ольга - керівник гуртка «Астрономія та ІТ» Дніпровської станції юних техніків.
Зустріч розпочалася із розповіді учнів школи про STEM-освіту в закладі. Було представлено багато цікавих проектів: зварювальний апарат, саморобний квадрокоптер, теплиця та багато іншого..
Учні мали змогу почути просвітню лекцію гостей про сучасний стан та розвиток комерційної космонавтики, а також отримали інформацію щодо отримання вищої технічної освіти.
Шипка Ольга - керівник гуртка «Астрономія та ІТ» Дніпровської станції юних техніків провела з учнями воркшоп за темою «Рух Місяця навколо Землі». Учні були у захваті.
А вже на канікулах 30 жовтня 2019 року учні нашої школи долучилися до програми «Канікули зі SpaceEdu», що проходила на базі Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара.
Учні прослухали лекцію про сучасні завдання та перспективи космічної техніки та автоматизованих систем управління. Відвідали лабораторії кафедр, де на власні очі побачили як працюють сучасні системи управління польотом та рухом різноманітних об’єктів. Учням було цікаво дізнатися на прикладах «з минулого», на яких принципах засновано сучасні електроні компоненти, в які зазирнути неможливо.Також учасники заходу відвідали сучасний центр керування польотами малих університетських космічних апаратів, де побачили як проходить прийом метеорологічних даних від різних космічних апаратів.
Даний захід сподобався учням і вони зможуть більш раціонально підійти до вибору своєї майбутньої професії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено