A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Школа – дім розуму, творчості, добра
Царичанський ліцей Царичанської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

«Джура» - 2024

Патріотичне виховання підростаючої молоді - одне із пріоритетних завдань освітніх закладів. З 14 по 17 травня члени роїв Царичанського ліцею «Орільські джури», «Чайка» взяли участь у територіальному етапі гри «Джура» - 2024 Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).Програма гри була насиченою та цікавою. Джури проходили різні види інтелектуальних конкурсів: «Відун», «Цікава географія», «Мінна безпека», «Рятувальник». 17 травня джуровці змагалися на спортивному полі в Бабайківському ліцеї, де взяли участь у таких змаганнях, як: «Смуга перешкод», «Медична допомога», «Спортивне орієнтування».Рій «Орільські джури» та рій «Чайка» запекло змагалися за те, щоб стати кращими роями, які захищатимуть честь громади на ІІ етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Обидва рої отримали кубки переможців.Сьогодні виховується сильна, вольова, патріотична молодь, за якою завтрашній день.

15:07 17.05.2024

Розмаїття вишиванок

Розмаїття вишиванок 16.05.2024р. - Всесвітній день вишиванки - міжнародне свято, яке покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.Учні та вчителі Царичанського ліцею долучитися до цього свята, одягнувши вишиванку. Ліцей замайорів від розмаїття вишиванок різних кольорів, візерунків, форматів. А члени роїв «Орільські джури» та «Чайка» долучилися до майстер – класів і виготовили власноруч браслети з орнаментом вишивки. Діти одягли браслет на руку і цим довели, що єдині у думці, у діях …Цей день об’єднує тих, хто серцем і душею вболіває за свою Україну, пишається та поважає багаті звичаї українського народу.

15:01 16.05.2024

Спорт об'єднує та надихає

10.05.2024 р. В Царичанському ліцеї, на футбольному полі, відбулася товариська зустріч з футболу між командою старшокласників, до складу якої входили члени рою «Орільські джури» та командою вчителів ліцею. Команди активно розпочали гру, показали справжній футбол та високі спортивні вміння. Матч виправдав очікування, видався цікавим. Дружня атмосфера переросла у безкомпромісну боротьбу. М'яч переміщався з центра поля до воріт команд, де час від часу створювалися хвилюючі моменти. Останні хвилини гри запам’яталися активними діями, однак змінити перебіг подій матчу команді вчителям на свою користь не судилося. Гра завершилася з рахунком 3:1 на користь школярів.

15:05 10.05.2024

До Дня Європи

, який цього року Україна відзначає 9 травня, у Царичанському ліцеї було проведено ряд змістовних заходів, які популяризують рух країни до європейського співтовариства. Учителі географії провели уроки «За мир та спокій в Україні та Європі», години спілкування «Європа – наш спільний дім», «Історія Євросоюзу», «Знай про Європу більше», під час яких діти знайомилися з історією виникнення Європейського Союзу, країнами, які до нього входять, та традиціями відзначення Дня Європи в Україні. Старшокласники школи поглибили свої знання з історії євроінтеграції. Відзначення Дня Європи в Україні – це важливий крок у становленні України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

14:59 09.05.2024

День пам'яті та примирення

6-8 травня у Царичанському ліцеї відбулися заходи, присвячені Дню пам'яті та примирення і 79-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. В ці дні в ліцеї було проведено тематичні заходи, пов’язані з історичними подіями Другої світової війни: виступ рою «Орільські джури», на який були запрошені учасники бойових дій – Петренко Віктор Віталійович, Голий Станіслав Андрійович, Кащенко Дмитро Валерійович; у 5 класах провели майстер-класи «Зроби мак пам’яті»; у 6 кл. – уроки пам’яті «У війни не жіноче обличчя»; у 7-8 кл. – уроки-реквієми «Ніхто не забутий…»; у 9 кл. – уроки-презентації «Ніколи знову!», у 10- 11 кл. - круглі столи «Ті дні не забути ніколи».Всі заходи були присвячені героїзму борців за незалежність України у ХХ та ХХІ століттях.

14:51 08.05.2024

"СОКІЛ" (" ДЖУРА")

30.04.2024 року у Царичанському ліцеї був проведений шкільний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "СОКІЛ" (" ДЖУРА"). У змаганнях взяли участь тринадцять команди - нащадки козаків - славетних лицарів, творців нашої історії, звитяжних борців за незалежність Української держави. На захід був запрошений учасник бойових дій Петренко Віктор Віталійович. Джурівці зустрілися для того, щоб позмагатися у силі, витривалості, спритності, винахідливості. Всі учасники змагань отримали нагороди. Вітаємо наших молодих козаків із перемогою

14:22 30.04.2024

#STEMтиждень_spring2024,

Продовжуємо знайомство із STEMиттєвостями Царичанського ліцею.День п'ятий. П'ятниця.День прийняття рішень.Найяскравішими миттєвостями був сповнений п'ятий день STEM-тижня.26 квітня 2024 року у Царичанському ліцеї був проведений традиційний кар'єрний хаб "Людина і професія". На заході побували представники шести професій майбутнього, а саме: сіті-фермери, менеджери космотуризму, кібер-етики, урбаністи-екологи, оцінювачі інтелектуальної власності, мережеві юристи. нехай нові професії це – трішки віддалена перспектива, років на 5-10 вперед, але вже не фантастика. Застосування інноваційних рішень поряд із грамотним плануванням допоможе здобувачам освіти здійснити правильний вибір професій.

14:59 26.04.2024

#STEMтиждень_spring2024,

Продовжуємо знайомство із STEMиттєвостями Царичанського ліцею.День п'ятий. П'ятниця.День прийняття рішень. Найяскравішими миттєвостями був сповнений п'ятий день STEM-тижня.26 квітня здобувачі освіти Царичанського ліцею взяли участь у заході, який був організований ПЗО "Ліцей КМДШ СТЕМ" у рамках фестивалю "STEM-весна - 2024" за сприяння відділу STEM освіти Державної наукової установи "Інститут модернізації змісту освіти". STEM-турнір проведений з метою реалізації концептуальних засад STEM-освіти, впровадження STEM-орієнтованого підходу в освітній процес. У турнірі взяли участь збірні команди паралелей А, Б, В, Г(8-9). Адміністрація закладу висловлює подяку директору школи ПЗО "Ліцей КМДШ СТЕМ" Сагітовій Олені Валеріївні, заступниці директора школи Лемесєвій Ірині Олександрівні за активну співпрацю

14:56 26.04.2024

#STEMтиждень_spring2024,

Продовжуємо знайомство із STEMиттєвостями Царичанського ліцею.День п'ятий. П'ятниця.День прийняття рішень.Найяскравішими миттєвостями був сповнений п'ятий день STEM-тижня.У рамках проведения тижня STEM був проведений квест для 10-х класів "З Україною в серці". Ці інтелектуально-спортивні змагання з елементами формату ЗНО вимагали від учнів організованості, згуртованості, швидкості реакції і відповідальності у прийнятті рішень. Цей захід зібрав і згуртував класи у бажанні перемогти та здружив колективи між собою. В азарті змагання команди проявили свою компетентність, знання STEM-предметів, активність та уміння працювати в команді.

14:54 26.04.2024

#STEMтиждень_spring2024,

Продовжуємо знайомство із STEMиттєвостями Царичанського ліцею.День п'ятий. П'ятниця.День прийняття рішень. Найяскравішими миттєвостями був сповнений п'ятий день STEM-тижня. 26 квітня здобувачі освіти 9-Б класу Царичанського ліцею стали учасниками проєкту «Колонізація Марсу». Разом з учителями фізики, математики та географії діти обирали двигун, який може скоротити час польоту на інші планети, розрахували економічні затрати та вирушили у подорож. Під час виконання проєкту здобувачі освіти зробили висновки що для колонізації Марсу необхідно: потужні двигуни, які дадуть можливість зменшити час польоту; надувний тепловий екран для висадки астронавтів на планету; високотехнологічні скафандри; будинки і лабораторії на колесах; безперебійне електропостачання; забезпечення лазерного зв’язку із Землею .

14:50 26.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено