A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Школа – дім розуму, творчості, добра
Царичанський ліцей Царичанської селищної ради

Добре діло рою «Орільські джури» КЗ «Царичанська ЗОШ І-ІІІ ступенів»

Дата: 18.10.2018 11:56
Кількість переглядів: 153

Добре діло рою «Орільські джури» КЗ «Царичанська ЗОШ І-ІІІ ступенів»З любов'ю до України.Популяризація рідної мови та літератури - невід'ємна складова формування національної самосвідомості школярів, виховання патріотизму та громадянської компетентності. Саме тому, тиждень української мови та літератури в КЗ « Царичанська ЗОШ І-ІІІ ступенів» з 16 по 18 жовтня був проведений під гаслом « З любов'ю до України».            

             Використовуючи інноваційний технологічний арсенал можливостей мови і літератури, вчителі-філологи намагалися донести учням багатство і красу української мови, самобутність і загальнолюдські цінності рідної літератури. Інформаційно-листівковий бум «Як парость виноградної лози, Плекайте мову!»,підготовлений учнями 7-х класів (Гаража О.І.), сприяв формуванню мовно-літературних компетенцій школярів, а віртуальне вікно «У світі слова», створене одинадцятикласниками, ознайомило учнів із історією розвитку української мови.
         Шестикласники продемонстрували свою читацьку компетентність під час літературних перегонів «Стежинами героїв улюблених книжок» (вч.Онищенко В.О.), а п'ятикласники долучилися до мовознавчої вікторини «Я знаю силу слова»  (вч.Гаража О.І.).
       Розмаїття малюнків «Заглядає в шибку казка», яке підготували учні 2-х класів, засідання Клубу барвінчат для 3-4 класів «У світі чарівної казки» (педагог-організатор Ткаченко А.І.) та інсценізація уривків з улюблених казок (вч.Гаража О.І.) сприяло розвитку образного мислення та читацьких смаків, допомогло виховати шанобливе ставлення до рідного слова.
      Вихованню стійкої мотивації і свідомого прагнення до вивчення української мови і літератури був підпорядкований мовно-літературний квест для учнів 8-9 класів (вч.Блоха О.М.,Опенько Л.М.), який допомогли провести члени рою «Орільські джури».
     Використання мови в різних соціальних контекстах, уболівання за її культуроносну місію, популяризація літературних надбань українського народу- усе це презентувало літературне гроно « З любов'ю про Україну», створене учнями 1-11 класів та розміщене  в читальній залі шкільної бібліотеки.
       Справжнім святом для учнів 10-х класів стала організована вчителем Стратій А.А. та роєм «Орільські джури» зустріч із письменником Приорілля – Миколою Бахматом. Задушевні вірші, чарівна мелодія скрипки, незабутні спогади, секрети поетичної творчості- основа духовного простору спілкування старшокласників із митцем, який допоміг їм сягнути таїни Слова.
        Завершився тиждень підсумковою побудовою, на якій були відзначені переможці та найактивніші учасники усіх заходів. Учні та педагоги школи мали змогу переконатися,що рідна мова і література – душа народу і його культури.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено