A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Школа – дім розуму, творчості, добра
Царичанський ліцей Царичанської селищної ради

Міжнародний день рідної мови

Дата: 19.02.2021 16:45
Кількість переглядів: 68

Міжнародний день рідної мови.Бережімо наш скарб - рідну мову! Під таким гаслом з 16 по 19  лютого 2021 року в КЗ «Царичанська ЗОШ І-ІІІ ступенів» учителями української мови та класоводами було проведено тиждень  до  Міжнародного дня рідної мови, який відзначається щороку 21 лютого. Протягом тижня проводилися тематичні уроки, на яких учні поглиблювали свої знання про мову, її розвиток, походження, місце серед інших мов світу, а також знайомилися зі шляхами підвищення культури мовлення, з мовними обов’язками громадян, з державними документами, що стосуються української мови.

Про мову як духовний скарб нації, про те, що вона живе в наших серцях, про історію походження українського слова йшла мова під час підготовки відеороликів, які підготували члени роїв «Орільські джури 2021» та «Орільські джури 2020», а також ними були написані есе «Рідна мова – життя духовного основа».

     Сьогодні ми є свідками відродження української мови. Вона заграла усіма барвами мелодійного українського слова в освітніх закладах, на вулицях міст і сіл. Люблячи і вивчаючи рідну мову, учні виявляють свідоме бажання бути гідними громадянами своєї держави.   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено