A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Школа – дім розуму, творчості, добра
Царичанський ліцей Царичанської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

12 квітня — День працівників ракетно-космічної галузі України

та Міжнародний день авіації і космонавтики. У Царичанському ліцеї вчителем фізики Цегельник Ю.Г. було проведено ряд заходів до цього дня, а саме:- за допомогою інтеактивної дошки Miro учасники сформували образ України – космічної держави;- учні 9 класів взяли участь в хакатоні « Що ти знаєш про космічні місії?»- чатбот GPT дав відповіді на поствалені запитання про космос, місії на Місяць; колонізацію Марсу;- в програмі Learningapps учні пройшли вікторину «Космос та все про це», закріпивши свої знання.

15:29 12.04.2024

Спорт-це життя!

Спорт-це життя! Шостого квітня за ініціативи Міжнародного Олімпійського Комітету та за підтримки Організації Об’єднаних Націй по всьому світу відзначається Міжнародний день спорту заради розвитку та миру.З нагоди цієї дати п’ятого квітня 2024 р. у Царичанському ліцеї були проведені заходи, а саме: відкриття Міжнародного дня спорту заради розвитку та миру під гаслом «О спорт! Ти – життя!». Учні 7-А класу у своєму виступі зазначили, що спорт - вірний, незмінний супутник життя. Для учнів 3-А, 4-А, 10-А класів учні 11 –А клас провели флешмоб . Рухлива ранкова зарядка захопила учнів 5-А кл., 6-А кл. Спортивну активність показали учні 8-А, 9-А, 10-А, 11-А класів, які здійснили забіг. Активно долучилися до екологічної акція з висадки дерев учні10-А класу. А також вони відвідали поранених бійців у лікувальному закладі.Спорт, активний відпочинок, інтелектуальні змагання завжди знаходять своїх поціновувачів.Здоровий спосіб життя, фізична та інтелектуальна активність – це запорука благополуччя та процвітання.

15:26 05.04.2024

Всеукраїнська шкільна ліга «QUIZ Діти»

День 27 березня видався напрочуд насиченим,активним.Адже разом зібралися представники 28 громад Дніпропетровщини.Голови громад,освітяни,діти-учасники Шкільної Ліги,вболівальники,ведучі,організатори заполонили затишні зали Слобожанської громади.Захід розпочався з офлайн-гри.Ведучі:гумористи Ліги Сміху,лідери команди «Наш формат»Володимир Черняк та Артем Мартиросян- надзвичайно весело,енергійно вели команди в конкурсах щодо знань про УкраїнуУчасникам Ліги довелося навіть деякий час перебувати в укритті.Та веселий запал,дружній сміх лунали з усіх куточків.Далі пройшов Форум «Єдина Україна.Ефективне управління громадою в умовах воєнного стану».З вітальними словами до присутніх звернулися голова Дніпропетровського РВ ВАОТГ Світлана Спажева та голова Слобожанської громади Іван Камінський.Як громадам стати успішними в проєктному менеджменті?Що для цього треба зробити?Про це говорила спікерка,керівниця Проєктного офісу ВАОТГ Тетяна Нехайчук.По закінченню офіційної частини представники громад оточили пані Тетяну і ще продовжили спілкування .Методики і практики в освітньому процесі паралельно з розвитком новітніх технологій теж змінюються і вдосконалюються.Штучний інтелект в освітніх програмах:реально?Емоційно,із захопленням поділилася новинками Лариса Почечун(ГО Центр освітніх реформ «Наші діти»).Саме завдяки комунікації,співпраці між Слобожанська територіальна громада,ГО Центр освітніх реформ наші діти,Дніпропетровське регіональне відділення Всеукраїнської Асоціації ОТГ,Тетяна Нехайчук,Лариса Почечун,громадами Дніпропетровщини відбувся спільний захід.Слава УКРАЇНІ! Слава ЗСУ

15:22 27.03.2024

Канікули - це час для перезавантаження.

Канікули - це час для перезавантаження. Саме тому практичний психолог Царичанського ліцею провела для працівників закладу тренінг з профілактики професійного та емоційного вигорання педагогів. Під час проведення тренінгу було визначено шляхи профілактики та подолання професійного вигорання вчителів, ознайомлено із сучасними антистресовими техніками.Зустріч була наповнена позитивними емоціями.

15:19 26.03.2024

АТЕСТАЦІЯ - 2024

22 березня 2024 року було проведено підсумкове засідання шкільної атестаційної комісії. Засідання проходило у дистанційному форматі.Значення атестації величезне. Вона підвищує статус педагогічної професії, стимулює діяльність учителя до поповнення свого досвіду, допомагає визначити кращих педагогів.У цьому році у закдаді атестувалося 19 педагогів.Вітаємо зі святом наших учителів та бажаємо їм творчих успіхів на учительській ниві, талановитих і вдячних учнів.

15:17 26.03.2024

ТУРНІР З БАСКЕТБОЛУ ПАМʼЯТІ СЕРГІЯ ПЕТРОВИЧА ПОПИКА

ТУРНІР З БАСКЕТБОЛУ ПАМʼЯТІ СЕРГІЯ ПЕТРОВИЧА ПОПИКА 22 березня 2024 р. в Царичанському ліцеї відбувся турнір із  баскетболу пам’яті Сергія Петровича Попика, вчителя фізичної культури Царичанської середньої школи, який багато зробив для розвитку спорту в закладі, зокрема баскетболу.Ми з глибокою вдячністю згадуємо кожний урок вчителя, який відзначався глибоким змістом і продуктивним руховим навантаженням.Сергій Петрович був керівником методичного об’єднання вчителів фізичної культури колишнього Царичанського району, неодноразово очолював турніри з баскетболу. Вчитель рано пішов від нас та встиг посіяти свої скарби: простоту, людяність, наполегливість. І сьогодні учні С.П.Попика, наслідуючи його приклад, продовжують важливу справу у вихованні молодих спортсменів.Сьогоднішній турнір – це нагода показати свої сили, вміння долати суперників.На відкриття гри завітали селищний голова Геннадій Сумський, начальник відділу освіти Сергій Китайгора , донька Сергія Петровича Попика Наталія Сергіївна та внуки. У звернені до учасників турніру гості побажали грати ціленаправлено, правильно виконувати комбінації, не піддаватися стресам.На баскетбольному майданчику змагалися команди Бабайківського, Преображенського, Прядівського, Царичанського ліцеїв. Кожен із учасників намагався продемонструвати свої технічні прийоми гри, здійснював результативні передачі своїм партнерам.По закінченню змагань учасники отримали почесні грамоти за призові місця, були відмічені кращі капітани та гравці команд.Перехідний кубок Сергія Петровича Попика здобула команда баскетболістів Царичанського ліцею.

15:12 22.03.2024

#Пліч_о_пліч_Всеукраїнські_шкільні_ліги

!У Царичанському ліцеї волейболістки готуються до третього етапу змагань «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги».Юні спортсменки демонструють результативну командну гру, неабияку наполегливість та вміння бути пліч-о-пліч. Тож бажаємо спортсменкам подальших успіхів та перемоги у змаганнях з волейболу серед дівчаток. РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО!!! 

14:27 20.03.2024

#Пліч_о_пліч_Всеукраїнські_шкільні_ліги

У Царичанському ліцеї готуються до чергових матчів з футзалу. Хто найзапальніший і найвлучніший у Царичанському ліцеї? А ми вже знаємо!!!Це команда з футзалу!!!З нетерпінням чекаємо виступів нашої команди у третьому етапі змагань «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги».Бажаємо успіху та здобутків на шляху до нових перемог!!!!

12:28 19.03.2024

Корисна співпраця

19 березня 2024 р. дружина юних рятувальників - пожежних (ДЮРП) Царичанського ліцею зустрілися з працівниками 24 ДПРЧ 8ДПРЗ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області . Працівники ДСНС показали учням пожежно-рятувальне обладнання, спорядження й техніку, яка є в пожежній частині та розповіли про основні небезпеки, пов’язані з використанням вогню, ймовірними джерелами пожеж, нагадали правила безпеки, розповіли про те, як діяти у разі надзвичайної ситуації.Особливу увагу надзвичайники звернули на безпечне поводження під час пожежі ,на дії під час виявлення вибухонебезпечних чи невідомих предметів.Працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій закликали учнів щодо безпеки їхньої життєдіяльності,техніки безпеки та правил поведінки під час екстремальної ситуації.Знання заходів безпеки допоможе уникнути загрози,оскільки в умовах, як мирного, так і воєнного стану найголовніше – це життя і здоров’я кожного українця. Для учнів нашого ліцею така зустріч стала прикладом корисної співпраці.

12:24 19.03.2024

Екскурсії в НТУ "Дніпровська політехніка"

проходять по-різному, але завжди змістовно і цікаво! Випускники Прядівського, Царичанського та Преображенського ліцеїв познайомилися зі спеціальностями університету. Відвідали  сучасні лабораторії, аудиторії, інноваційні хаби, відкриті студентські простори, музеї історії та геолого-мінералогічний. І, звичайно ж, спілкування із нашим фантастичним колективом!Профорієнтаційний захід організував Відділ комунікацій Center for International Cooperation of DniproTech)Welcome to #dniprotech!#dniprotech_community#спільнота_dniprotech #дніпровськаполітехніка #технічнийуніверситет #нтудп #ntudp

12:21 15.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено