A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Школа – дім розуму, творчості, добра
Царичанський ліцей Царичанської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

УРОКИ ДОБРОТИ

УРОКИ ДОБРОТИ  У рамках проведення Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства" 30 листопада 2022 року було проведено уроки доброти з учнями 3-х класів Царичанського ліцею.Метою уроків було сформувати уявлення про чуйність і доброзичливість, навчити характеризувати події та явища, як прояви добра і зла; розкрити моральний зміст доброти; сприяти розвитку в учнів мотивації до добрих та гуманних вчинків; шляхом створення психологічних ситуацій підвести учнів до розуміння важливості прояву милосердя,людяності; виховувати бажання творити добро.На уроках учні мали можливість поділитися своїм життєвим досвідом,переглядали відеоролики, презентації, малювали малюнки та писали про свої добрі вчинки.

19:17 02.12.2022

Той, що веде нас у вічність «Світ ловив мене, та не спіймав»

Той, що веде нас у вічність «Світ ловив мене, та не спіймав». Так говорив про себе Г.С.Сковорода, і саме ці слова викарбувані на його могилі. Про життя і діяльність великого українського письменника та відомого філософа XVIII ст. Г.С.Сковороди із зачудуванням говорив увесь світ. І сьогодні його творчість багатьох спонукає до роздумів.Ще раз згадали про діяльність відомого філософа, доторкнулися до величі його таланту учні Царичанського ліцею, які, під керівництвом учителів української літератури підготувалися та взяли участь у відзначенні 300-річчя від дня народження поета. У гості до школярів в умовах дистанційного навчання прийшла група сковородинознавців – науковці та митці. І не з порожніми руками: принесли нові дослідження життя і творчості великого просвітителя, його духовних засад та філософського осмислення світу.

11:11 02.12.2022

Акція «Цінуй життя – зупини СНІД»

Акція «Цінуй життя – зупини СНІД» 1 грудня світ відзначає день боротьби зі СНІДом та день толерантності з ВІЛ-позитивними людьми. Ось і випускники Царичанського ліцею в умовах години спілкування зібралися, щоб обговорити основні завдання профілактичної роботи й захист себе та інших від цього захворювання. Адже не секрет, що останнім часом соціальні контакти з ВІЛ-позитивними супроводжуються міфами та безпідставними страхами інфікування.

09:18 01.12.2022

29 листопада 2022 року у Царичанському ліцеї продовжується акція "16 днів проти насильства

29 листопада 2022 року у Царичанському ліцеї продовжується акція "16 днів проти насильства ". Учні 5-х класів, разом з практичним психологом ліцею, розглянули основні поняття насильства. А також пройшли вебквест "Протидія насильству". Основним гаслом цього квесту було : "Ми насильству скажем - НІ! "Кожен може долучитись до цього вебквесту.

09:09 01.12.2022

Історичний вебквест «Доброго вечора, ми з України!»

Історичний вебквест «Доброго вечора, ми з України!» Учні Царичанського ліцею та члени рою "Орільські джури"заочно взяли участь у історичному вебквесті “Доброго вечора, ми з України!” Завдання вебквесту: сприяти формуванню патріотичного світогляду; формувати зацікавленість учнів до історії українських Збройних Сил.

10:48 29.11.2022

Поводження з незнайомими людьми

Поводження з незнайомими людьми З 1991 р. у більш ніж 100 країнах світу проходить Всесвітня кампанія «16 днів проти насильства», що була ініційована Всесвітнім інститутом жіночого лідерства. Україна приєдналася до всесвітньої акції у 2000 р. Відтоді кожного року по всіх містах України проходять різноманітні заходи, під час яких лунає «СТОП НАСИЛЬСТВУ!». З 25 листопада у Царичанському ліцеї стартувала акція "16 днів проти насильства”, в рамках якої проводяться заходи з попередження насильства. Дати проведення акції є символічними. Вони створюють своєрідний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

09:54 28.11.2022

НАСИЛЬСТВО У СУЧАСНОМУ СВІТІ Мій улюблений світ - без насильства

НАСИЛЬСТВО У СУЧАСНОМУ СВІТІ Мій улюблений світ - без насильства,Без жорстокості, болю і зла…Цими словами практичний психолог Царичанського ліцею 24 листопада розпочала зустріч з учнями 10-тих класів на тему: «Насильство у сучасному світі». Захід був проведений у рамках акції «16 днів проти насильства », яка буде стартувати з 25 листопада та триватиме по 10 грудня 2022 року.Учасники зустрічі переглянули презентації та обговорювали ключові поняття «Насильство, насилля…», розглянули їх види, обговорювали життєві ситуації. Педагог-організатор школи залучив учнів до участі в патріотичному проєкті «Синьо-жовтий шлях», а саме в пост- челенджі «Українська жінка – недосяжна зірка» до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства по відношенню до жінок.

18:58 25.11.2022

Активна осінь Дніпропетровщини

Активна осінь Дніпропетровщини Цьогорічну осінь учні проводять не за шкільними партами, а за домашніми комп'ютерами. А отже фізична активність майже на нулі. Але вчителі фізичної культури Царичанського ліцею не дадуть засидітися нашим учням! Вони проводили:

18:02 24.11.2022

Акція «Збережемо довкілля»

Акція «Збережемо довкілля»Із настанням стійкої холодної погоди, дерева скидають листя. Одні господарі поспішають позбутися такого органічного сміття (спалюючи його), інші , навпаки , збирають листовий опад і використовують його з користю.Найефективніше з опалого листя приготувати компост. Листя містить кальцій , азот, калій, безліч мікроелементів. Таке натуральне добриво обов’язково стане в пригоді для підгодівлі садових та городніх культур.Важливо чітко дотримуватися правил приготування компосту . Компостувати листя можна в компостній купі, ямі, мішках, бочках вкладаючи шарами листя, бур’ян, солому, біологічні відходи . Можна його подрібнити лопатою, спушувати та поливати .

12:12 24.11.2022

Світ практикиSTEM-освіта – це пошук, апробаці

Світ практикиSTEM-освіта – це пошук, апробації. Учень подорожує в світ практики та досліджень, щоб знати, яким буде світ навколо.Та головне – готуватися сьогодні, щоб стати успішним завтра.В рамках вивчення стану викладання біології у ліцеї на уроках біології учні 6-А класу, вивчаючи тему: «Одноклітинні гриби - дріжджі», мали змогу дослідити, як впливає цукор на активність дріжджів та спостерігати за процесом брунькування.

10:51 24.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено