A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Школа – дім розуму, творчості, добра
Царичанський ліцей Царичанської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

Наукові дослідження юннатів

Наукові дослідження юннатів Весна 2022 року в Україні була непростою, та юних орнітологів війна не зупинила.З настанням тепла до рідного краю вертаються лелеки. Цього року пернаті летіли із вирію під постріли ракет та градів рашистів, долали всі перешкоди, ніби відчували, що їх зустрічають з радістю у рідному селі.Це дійсно так.Юннати Царичанського ліцею та члени рою "Орільські джури" продовжують проводити моніторинг за популяцією білого лелеки на території сіл Царичанської ОТГ (с.Юр’ївка, Преображенка, Царичанка, Івано - Яризівка) та с. Лозоватка.

15:04 14.12.2022

Сертифікований вчитель

Сертифікований вчительЧетвертий рік поспіль Державна служба якості освіти України проводить сертифікацію вчителів початкових класів, метою якої є виявлення та заохочення педагогічних працівників з високим рівнем педагогічної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню. У цьому році вперше виявила бажання сертифікуватись вчителька початкових класів Царичанського ліцею Ковбаса Валерія Володимирівна. Вона пройшла всі етапи цього заходу: незалежне тестування, самооцінювання педагогічної майстерності, вивчення практичного досвіду. Експертний висновок, який надіслали незалежні експерти з Волинської області, показав, що вчителька значно перевищила пороговий бал оцінювання її професійних компетентностей та довела свою конкурентноспроможність у даному конкурсі. Побажаємо Валерії Володимирівні подальших успіхів на педагогічній ниві, творчого зростання та плідної праці у мирній країні!

11:03 14.12.2022

09 грудня в усіх країнах світу відзначають Міжнародний день боротьби з корупцією

День боротьби з корупцією09 грудня в усіх країнах світу відзначають Міжнародний день боротьби з корупцією.А почалося все 19 років тому в мексиканському містечку Меріда. 9 грудня 2003 року тут відбулася доленосна конференція, у ході якої було підписано Конвенцію ООН проти корупції.У Царичанському ліцеї для старшокласників булла проведена година спілкування, на якій діти з'ясували що ж таке корупція і чому на такому високому рівні їй було оголошено війну? Учитель історії та права розповів, що корупція є складним соціальним, політичним та економічним явищем, яке певним чином охоплює всі країни, руйнуючи демократичні інститути, сповільнюючи економічний розвиток, підриваючи державні традиції, знищуючи принципи верховенства закону шляхом створення бюрократичних бар’єрів, єдиний сенс яких – хабарництво і підкуп.

11:01 09.12.2022

ПРОТИДІЯ КІБЕРБУЛІНГУ

ПРОТИДІЯ КІБЕРБУЛІНГУ Всі ми знаємо, що зараз наше життя на 90% пов'язане з Інтернет-мережею. Більшість інформації та спілкування нам забезпечує Інтернет. Але в той же час в мережі ми можемо стати жертвою кібербулінгу. Слово булінг нам знайоме. Але з розвитком технологій та інтернету з'являється таке поняття як кібербулінг (насильство із застосуванням цифрових технологій).

15:40 08.12.2022

День прав людини

День прав людини Кожен член суспільства має права. Оскільки дитина є повноцінним членом суспільства, вона також має свої права, деякі особливості реалізації яких обумовлені виключно тим фактом, що її фізична та розумова незрілість потребує спеціальної охорони і піклування, включаючи належний правовий захист. В залежності від віку дитини, законодавством передбачено різний обсяг та механізми реалізації її прав. Повноцінний та дієвий захист прав дитини є обов’язком держави.

11:55 08.12.2022

Вшанування пам’яті студенток

Вшанування пам’яті студенток , розстріляних в МонреаліЩорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».6 грудня по всьому світупроводиться акція «Вшанування пам’яті студенток, розстріляних в Монреалі».Cаме ця трагедія, яка сталася в 1989 році , явилася причиною започаткування «Національного дня запобігання насильства проти жінок», який переріс в міжнародний.

15:31 06.12.2022

День Збройних Сил України

День Збройних Сил України,6 грудня відзначається День Збройних Сил України – це всенародне свято захисників рідної землі, які стоять на варті державного суверенітету, недоторканності і цілісності України. Тому в Царичанському ліцеї класні керівники із самого ранку провели Уроки мужності «На варті Вітчизни», «Захист Батьківщини – святий обов’язок кожної людини», «Вірні сини Батьківщини»; «Життя української армії». З учнями 9-11 класів було проведено виховну бесіду «Загальний військовий обов’язок». Згадали й пом’янули хвилиною мовчання й тих, які загинули на війні, захищаючи територіальну цілісність і незалежність рідної землі. Ми пам’ятаємо, що вони поклали життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні.

11:03 06.12.2022

Міжнародний день боротьби за скасування рабства

Міжнародний день боротьби за скасування рабства Щороку 2 грудня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства.Тож сьогодні, 2 грудня, для учнів 8 класів Царичанського ліцею були проведені години спілкування "Шляхи протидії і боротьби проти рабства". Учні міркували над тим, які асоціації пов'язані зі словом "рабство", обговорювали це поняття, ознайомилися із сучасними видами рабства, з'ясували причини та встановили етапи потрапляння в скрутне становище. Розібралися із міфами стосовно торгівлі людьми.

20:43 03.12.2022

Вручення автобусів

Вручення автобусів Вручення шкільного автобуса - яскраве свідчення турботливого ставлення влади до проблем освіти, до створення безпечних умов для учнів. При такому підході діти комфортно добираються до школи, батьки спокійні за їх безпеку. А найголовніше те, що діти мають рівний доступ до освіти, незважаючи на відстань до закладу. Впевнені, що зовсім скоро шкільні автобуси повезуть учасників освітнього процесу до школи по мирних дорогах здобувати якісні знання, розвиватись, займатись творчою роботою. Віримо в мирне щасливе майбутнє!

14:29 03.12.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено