A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Школа – дім розуму, творчості, добра
Царичанський ліцей Царичанської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

26 квітня 2019 року пройшов п'ятий день STEM-тижня під назвою "М - день МАТЕМАТИКИ та ІНТЕЛЕКТУ".

26 квітня 2019 року пройшов п'ятий день STEM-тижня під назвою "М - день МАТЕМАТИКИ та ІНТЕЛЕКТУ". І саме 26 квітня 2019 року у КЗ «Царичанська ЗОШ І-ІІІ ступенів» був проведений другий кар’єрний хаб «Людина і професія», який уже став традиційним.  Тему зустрічі підказали учні випускних класів, для яких питання вибору професії дуже актуальне.  Основним завданням хабу було дізнатися: «Як же правильно вибрати ту єдину, свою професію, яка б відповідала інтересам, темпераменту, характеру, щоб приносила задоволення людині і користь суспільству? Чи потрібні працівники нових професій сьогоднішнім роботодавцям?» На другому приорільському кар’єрному хабі роботодавців та майбутніх спеціалістів були присутні: Журавель Марина Володимирівна – заступник голови Царичанської селищної ради; Сураєва Людмила Михайлівна – головний спеціаліст відділу освіти виконавчого комітету Царичанської селищної ради;

18:18 26.04.2019

24 квітня 2019 року пройшов третій день STEM-тижня під назвою "Е - день ІНЖЕНЕРІЇ та ПРОЕКТУВАННЯ".

24 квітня 2019 року пройшов третій день STEM-тижня під назвою "Е - день ІНЖЕНЕРІЇ та ПРОЕКТУВАННЯ". Учні 1-4 класів відкрили власні лабораторії юних мейкерів та підготували виставки на тему "STEM-весна". Учні продемонстрували винахідливість, креативність, вміння працювати індивідуально та в команді.

14:15 24.04.2019

25 квітня 2019 року пройшов четвертий день STEM-тижня під назвою "А - день ТВОРЧОСТІ та МИСТЕЦТВА".

25 квітня 2019 року пройшов четвертий день STEM-тижня під назвою "А - день ТВОРЧОСТІ та МИСТЕЦТВА". Учитель інформатики та трудового навчання Єлісєєв А.В. провів перший шкільний хакатон «Навчальна фізика». Учні 8-9 класів, маючи однаковий набір інструментів та обладнання за одну годину підготували креслення та сконструювали винаходи. Роботи учнів захопили своєю новизною та креативністю.  8-А клас - команда «Креатив» - винахід «Інноваційна фруктовниця»  8-Б клас - команда «Електрик» - винахід «Інноваційна вітроелектростанція» 9-А клас - команда «Винахідник» - винахід «Розумний будинок майбутнього»  9-Б клас - команда «Інструментарії» - винахід «Радіомаяк»  9-В клас - команда «Творці» - винахід «Апарат по очищенню від сміття річки Орелі»

10:16 24.04.2019

23 квітня 2019 року пройшов другий день STEM-тижня під назвою "Т - день ТЕХНОЛОГІЙ та ПРОФЕСІЙ". Учні профільних класів провели тематичні майстер-класи:

23 квітня 2019 року пройшов другий день STEM-тижня під назвою "Т - день ТЕХНОЛОГІЙ та ПРОФЕСІЙ". Учні профільних класів провели тематичні майстер-класи: 10-А кл. (профіль української філології) - "Римування", "Ребуси", "Наголос". 10-Б кл. (біологічний профіль) - "Медицина", "Гербарії", "Мікроскоп" 11-А кл. (історичний профіль) - "Політичні діячі", "Вислови видатних", "Історичні ребуси" 11-Б кл. (хіміко-біологічний прфіль) - "Кольорова фейєрія", "Блукаюче яйце", "Зникнення кольору", "Руйнування металів", "Содова гадюка", "Таємниче яйце дракона". Усі учні школи мали змогу долучитися до пізнання цікавих наук.

14:13 23.04.2019

22 квітня 2019 року усі учні та вчителі КЗ "Царичанська ЗОШ І-ІІІ ступенів" приєдналися до проведення та святкування Національного STEM-тижня.

22 квітня 2019 року усі учні та вчителі КЗ "Царичанська ЗОШ І-ІІІ ступенів" приєдналися до проведення та святкування Національного STEM-тижня. Перший день мав назву "S - день НАУКИ та ВІДКРИТТІВ". Для учнів 5-6 класів був проведений захід «День фізики у побуті». Основною ідеєю цього свята було зацікавити малечу до вивчення фізики.  Для цього учитель фізики разом з учнями провели ряд дослідів « без вибуху», а саме:  «Три склянки та аркуш паперу» (Чи витримає аркуш паперу вагу стакану?), «Чарівна картоплина» ( Що може змусити картоплину плавати на поверхні води?), «Неслухняний ґудзик» , «Вийти сухим із води» (Як дістати предмет з води не замочивши рук?) та «Яйце у пляшці»( Як можна просунути яйце у вузький отвір?).  Діти були дуже задоволені, приймали активну участь, висували свої точки зору та більше того, стало зрозуміло, що підростають майбутні генії. Цього ж дня працювала виставка "У світі дитячих винаходів", на яку учні підготували повідомленя про винаходи, які здійснили діти.

14:12 22.04.2019

КЛУБ БАРВІНЧАТ

17.04.2019 року в КЗ «Царичанська ЗОШ І – ІІІ ступенів» була проведена зустріч з барвінчатами, учнями 2 - 4 –х класів на тему «Пожежна безпека», до дітей завітали казкові герої - Крош, Нюша та тітонька Сова. Крош та Нюша були помічниками учням протягом всього заходу. Вони провели флешмоб «Дружба», яким довели, що тільки спільними зусиллями можна долати всі життєві труднощі. Тітонька Сова презентувала відеоурок «Правила пожежної безпеки» та створила проблемні ситуації. Учням потрібно було розгадати загадки,відшукати вогонь, граючи в гру- пазли «Де сховався вогонь ?». А виконуючи завдання «Займи позицію» діти знаходили відповідь на запитанням «Вогонь – друг чи ворог?», займали позицію та доводили свої міркування . Переглянувши відеофрагменти дій казкових героїв під час пожежі, перед групами учнів постали проблемні практичні завдання - інсценувати пожежну ситуацію. Чого тільки на зустрічі не було: і кричалки,і ділові та рольові ігри «Підкажи слово», і казковий калейдоскоп,і презентація «Продовж речення», і «Асоціативний кущ», який поєднали з методом «Мікрофон».  Заключним акордом заходу було проведення практичної роботи «Евакуація учнів під час пожежі» . Ось так від уроку до уроку ми проводимо пожежну профілактику, бо будь-яка пожежа — це лихо. І треба вміти її знищити, вчасно подати руки потерпілому, швидко вихопити з вогню людину, другу, третю. Вміти самому собі дати раду, мати елементарні навички дій під час пожежі.  Тож, щоб сонечку радіти І дорослим, і малим, Від пожежі треба вміти Захищатися самим.

14:11 17.04.2019

12 квітня Всесвітній день космонавтики.

12 квітня Всесвітній день космонавтики.  В КЗ "Царичанська ЗОШ І - ІІІ ступенів" в цей день у холі школи можна було переглянути цікаве відео про Сонячну систему. Для малюків провели заняття про розвиток космонавтики. Діти не тільки слухали розповідь старшокласників, а й відповідали на запитання. Учні 8 - 11 класів успішно виконали своє завдання: кожен клас одержав фотографію планети Сонячної системи. Треба впізнати цю планету і закріпити на "павутинці" так, щоб утворилася модель Сонячної системи.

13:58 12.04.2019

ПРОЕКТ "КОСМІЧНА ВЕСНА - 2019"

ПРОЕКТ "КОСМІЧНА ВЕСНА - 2019" 6 квітня 2019 р. відбулась перша зустріч учнів школи з керівниками програми «Космічна весна-2019». Учні відвідали Національний центр аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова. Дітям провели захоплюючу екскурсію по музею, розповіли історію створення перших ракет, ракетоносіїв, космічних станцій

08:14 12.04.2019

Промисловість надихає

      Промисловість надиха. Із 18.02.2019 р. по 18.03.2019 р. учні КЗ "Царичанська ЗОШ І-ІІІ ступенів" прийняли участь у шкільному етапі обласного конкурсу на кращий STEM

09:05 07.04.2019

ДЕНЬ ВОДИ

22 березня уся світова спільнота відзначає Всесвітній день води під гаслом: «Вода для всіх». Уперше ідея проведення Всесвітнього дня води прозвучала на Конференції ООН з охорони довкілля, що відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро. Відтоді, Всесвітній день води святкується щорічно. Вода є основою життя на Землі, вона використовується майже в усіх сферах людської діяльності. Її значення в економічному і соціальному розвитку суспільства повсякденно зростає. І саме 22 березня 2019 року учні 11-Б класу КЗ «Царичанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» під керівництвом учителя біології Тарчан С.Г. провели ряд заходів, спрямованих на поширення тематичної інформації серед учнів 1-10 класів щодо ролі води в житті людини. Для учнів 8-А і 8-Б класів був проведений квест «Жива вода». Учні старшої школи підготували цікаві вікторини, які були проведені для учнів початкової та середньої ланки. Великий інтерес викликала виставка учнівських малюнків. Переможців конкурсів та найактивніших учасників заходів було нагороджено пляшками мінеральної води, якими забезпечив ПрАТ «Царичанський завод мінводи».

09:04 07.04.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено