A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Школа – дім розуму, творчості, добра
Царичанський ліцей Царичанської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

Твій друг – дорожній рух

Твій друг – дорожній рух Під такою назвою 14 листопада 2019 року в КЗ «Царичанська ЗОШ І-ІІІ ступенів» у рамках тижня «Безпека дорожнього рух» та місячника «За здоровий спосіб життя» для учнів 7 класів була проведена інтелектуальна гра. Семикласники мали змогу перевірити і закріпити свої знання з безпеки дорожнього руху, об’єднавшись у три команди. Подолавши «перешкоди» на різних етапах гри («З історії правил дорожнього руху», «Цікаві знахідки», «Показуха», «Майбутні водії», «Чорна скринька», «Світлофор»), учні виготовили плакати – соціальну рекламу для пішоходів, водіїв, пасажирів, а також пам’ятку безпеки дорожнього руху для учнів. Класні керівники В.М. Здирь і Л.М. Курись наголосили, що уважність і обережність на дорозі, знання правил дорожнього руху – запорука здорового і безпечного життя.

17:35 14.11.2019

Зустріч із поліцейськими

Зустріч із поліцейськими 13 листопада в КЗ «Царичанська ЗОШ І-ІІІ ступенів» » у рамках тижня «Безпека дорожнього рух» та місячника «За здоровий спосіб життя» була проведена зустріч для учнів 8-9 класів із поліцейськими громади старшим лейтенантом О.П.Сірим та лейтенантом О.В.Комісаром, які ознайомили дітей із правилами безпечної поведінки учнів на вулицях і дорогах. Розповіли про перехрестя та їх види, дорожні розмітки, дисципліну на вулиці, дорожньо-транспортний травматизм, правила переходу вулиць і доріг, обмежену видимість; як переходити дорогу, небезпеку переходу перед транспортом, що близько рухається та чому не можна перебігати через дорогу.

11:11 13.11.2019

ДЕНЬ НАУКИ

ДЕНЬ НАУКИ 11 листопада 2019 року до Всесвітнього дня науки у школі була організована виставка робіт учнів 5-7 класів "Нове життя старим речам".

09:54 12.11.2019

ДЕНЬ НАУКИ

ДЕНЬ НАУКИ 11 листопада 2019 року до Всесвітнього дня науки учні прфільного 11-Б класу (біолого-хімічний профіль) продемонстрували для учнів 1-2 класів ряд хімічних дослідів.

18:57 11.11.2019

День української писемності та мови

День української писемності та мови 8 листопада в КЗ “Царичанська ЗОШ І-ІІІ ступенів” відбулося вшанування Дня української писемності і мови. Учні профільного 10-А класу підготували та провели інтелектуальну програму для учнів 3-4 класів “Шлях української писемності”. Діти дізналися про етапи розвитку української писемності, відгадували загадки, познайомилися із видатними особистостями, які сприяли становленню і розвитку української мови та культури. Такі заходи не тільки допомагають отримати корисну інформацію, а й налагоджують зв’язок між старшокласниками та учнями молодшої школи. Цього ж дня учні профільного 11-А класу долучилися до написання радіодиктанту «Від бересту – до «цифри». Читав текст диктанту в радіоефірі педагог, доцент Київського університету імені Бориса Грінченка Олександр Авраменко. Через 15 хвилин після написання диктанту, учні мали можливість перевірити тексти та виправити помилки.

20:52 08.11.2019

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА ЗУСТРІЧ

25 жовтня 2019 року до КЗ «Царичанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» завітали із профорієнтаційною зустріччю Кулабухов Анатолій Михайлович – завідуючий кафедрою систем автоматизованого управління фізико-технічного факультету Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара; Гребенкін Філіп – керівник Spaceedu; Шипка Ольга - керівник гуртка «Астрономія та ІТ» Дніпровської станції юних техніків. Зустріч розпочалася із розповіді учнів школи про STEM-освіту в закладі. Було представлено багато цікавих проектів: зварювальний апарат, саморобний квадрокоптер, теплиця та багато іншого.. Учні мали змогу почути просвітню лекцію гостей про сучасний стан та розвиток комерційної космонавтики, а також отримали інформацію щодо отримання вищої технічної освіти. Шипка Ольга - керівник гуртка «Астрономія та ІТ» Дніпровської станції юних техніків провела з учнями воркшоп за темою «Рух Місяця навколо Землі». Учні були у захваті. А вже на канікулах 30 жовтня 2019 року учні нашої школи долучилися до програми «Канікули зі SpaceEdu», що проходила на базі Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара. Учні прослухали лекцію про сучасні завдання та перспективи космічної техніки та автоматизованих систем управління. Відвідали лабораторії кафедр, де на власні очі побачили як працюють сучасні системи управління польотом та рухом різноманітних об’єктів. Учням було цікаво дізнатися на прикладах «з минулого», на яких принципах засновано сучасні електроні компоненти, в які зазирнути неможливо.Також учасники заходу відвідали сучасний центр керування польотами малих університетських космічних апаратів, де побачили як проходить прийом метеорологічних даних від різних космічних апаратів. Даний захід сподобався учням і вони зможуть більш раціонально підійти до вибору своєї майбутньої професії.

17:17 31.10.2019

Шляхами героїв

Шляхами героїв 16 жовтня 2019 року для учнів 10 класів КЗ «Царичанська ЗОШ І-ІІІ ступенів» була проведена тематична екскурсія в рамках проекту «Шляхами героїв». Діти відвідали 93 окрему механізовану бригаду «Холодний Яр» у смт Черкаському; а також пройшлися Алеєю Пам’яті загиблим учасникам АТО; відвідали музей «Громадянський подвиг Дніпропетровщини у подіях АТО». Всі були зворушливо-схвильовані від розповідей гіда Руслана Сергієва. Велике йому спасибі за змістовну розповідь.

15:42 16.10.2019

Ось такі ми – сучасні козаки

Ось такі ми – сучасні козаки У п’ятницю 11 жовтня кожен клас КЗ «Царичанська ЗОШ І-ІІІ ступенів» прийняв участь у виставці «З Україною в серці». Також у цей день учнями 7-8 класів були представлені літературно-музичні композиції «Історичні персоналії на тлі сучасності», а учнями 9-11 класів – літературно-музичні композиції «Ось такі ми є – нащадки козаків».

15:39 11.10.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено