A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Школа – дім розуму, творчості, добра
Царичанський ліцей Царичанської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

Міста Героїв

Міста Героїв Учителі історії Царичанського ліцею провели ряд уроків «Міста Героїв…». В Україні з'явилося 10 міст-героїв від початку повномаштабного вторгнення росії. Ці міста першими взяли на себе удари військ рф, а їхні мешканці самовіддано стали на захист рідної землі та допомогли зупинити просування ворога. Висловлюючи велику шану містам-героям і їх жителям, діти та вчителі висловили почуття, страждання та біль цих міст у монологах.Ми завжди будемо пам’ятати Ваш героїзм!Ця рана в наших серцях на все життя!Вічна пам’ять полеглим!Слава на віки!

15:50 24.04.2024

#STEMтиждень_spring2024,

Продовжуємо знайомство із STEMиттєвостями Царичанського ліцею.День третій. Середа.День спілківання.Учні Царичанського ліцею працювали над створенням проєктів "Світ звуків". Знайомлячись зі світом звуків, учні розширювали свої знання, тренувалися у визначенні різних звуків, ознайомлювалися із різноманітністю цифрових звукових форматів

14:40 24.04.2024

#STEMтиждень_spring2024,

Продовжуємо знайомство із STEMиттєвостями Царичанського ліцею.День третій. Середа.День спілкування.Дуже сподобалося учням використовувати чат-боти для спілкування з науковцями на уроках фізики та астрономії. На уроці фізики дев'ятикласники перед виконанням лабораторної роботи разом із чат ботом gpt з'ясували, якими методами можна перевірити закон збереження механічної енергії. Одинадцятикласники запитали про те, в яких галузях застосовуються знання про елементарні частинки та як досліджують їх властивості. Учні 11-А класу на уроці астрономії спілкувалися з Ніколою Тесла та дізнались про гіпотези утворення та можливі версії еволюції Всесвіту. На уроці фізики у 8 класі штучний інтелект допомогав учням вивчити тему "Теплові дії струму. Закон Джоуля - Ленца". Учні 7-8 класів із задоволенням поспілкувалися з Альбертом Ейнштейном, Марі Склодовською-Кюрі.

14:34 24.04.2024

#STEMтиждень_spring2024,

#STEMтиждень_spring2024, #ідеяSTEMтиждень_spring2024.Життя складається із миттєвостей. Інноваційне життя - із STEM-миттєвостей.Продовжуємо знайомство із STEMиттєвостями Царичанського ліцею.День другий. Вівторок.День вирішення проблем.У Царичанському ліцеї учні можуть легко розв'язати математичні задачі різної складності.

15:56 23.04.2024

STEMтиждень_spring2024

STEMтиждень_spring2024, #ідеяSTEMтиждень_spring2024.Життя складається із миттєвостей. Інноваційне життя - із STEM-миттєвостей.Тож продовжуємо знайомство із STEMиттєвостями Царичанського ліцею.День другий.Вівторок.День вирішення проблем.Учитель інформатики Єлісєєв Антон Володимирович провів майстер-клас «Альтернативні джерела енергії». Діти під час експерименту заряджали гаджети: телефони, планшети, ноутбуки…З усіх джерел енергії сонячна енергія є найбезпечнішою. Енергія була, є і завжди буде потрібна людям, насамперед вона потрібна нам для виробництва тепла, освітлення та транспортування.

15:52 23.04.2024

#STEMтиждень_spring2024,

#STEMтиждень_spring2024, #ідеяSTEMтиждень_spring2024.Життя складається із миттєвостей. Інноваційне життя - із STEM-миттєвостей.Тож розпочинаємо знайомство із STEMиттєвостями Царичанського ліцею.День перший.Понеділок.День пошуку інформації.Сьогодні у закладі були проведені уроки із використанням штучного інтелекту.Штучний інтелект (ШІ) вже давно захопив уяву людей. А на уроках ШІ допоміг у створенні презентацій, підготовці проєктів, поясненні матеріалу.

15:46 23.04.2024

#STEMтиждень_spring2024,

 #ідеяSTEMтиждень_spring2024.Життя складається із миттєвостей. Інноваційне життя - із STEM-миттєвостей.Тож розпочинаємо знайомство із STEMиттєвостями Царичанського ліцею.День перший.Понеділок.День пошуку інформації.22 квітня в Міжнародний день Матері-Землі для учнів 1-4 класів було проведено вікторину «Вірю - не вірю».Діти мали змогу ще раз обговорити питання важливості STEM-освіти, дійти висновку щодо заощадливого використання техніки у побуті та бережливого ставлення до вразливого довкілля планети.Як добре, що учні відкриті до нових спостережень, до нових знань.

15:43 23.04.2024

#STEMтиждень_spring2024

#STEMтиждень_spring2024, #ідеяSTEMтиждень_spring2024.Ми стартуємо!!! STEMиттєвості - в дію!!!

15:40 22.04.2024

ЗАДЛЯ МАЙБУТНІХ ПОКОЛІНЬ...

Одинадцятикласники Царичанського ліцею взяли участь у загальнонаціональній акції єднання та віри "Випускники- 2024 року для майбутніх поколінь". У рамках загальнонаціональної акції кожен з них долучився до висадки дерев та кущів, щоб вже показати, якою сильною є віра в нашу державу. Такий крок єдності — символ вірності та незламності!

15:36 19.04.2024

Зробимо цей світ безпечним разом!

17 квітня 2024 року до Царичанського ліцею Царичанської селищної ради завітали інструктори з попередження ризиків від мін та вибухонебезпечних предметів (ЕОRE) і готовності та захисту у випадку конфлікту ( Conflict Preparedness and Protection (CPP)) ГО «Асоціація саперів України» Генералов Олександр Валерійович та Лебідь Дар’я Олександрівна. Інструктори зустрілися з учнями 1-11 класів з метою запобігання нещасних випадків пов'язаних з вибухонебезпечними предметами. Провели інформування та навчання на тему «Попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів» та « Захист населення в зоні військових дій». Акцентували увагу дітей на тому, що потрібно знати про небезпеку від мін та вибухонебезпечних предметів (ВНП). Обговорили правила безпечної поведінки у ситуаціях, пов’язаних із виявленням мін та ВНП. Ознайомили з моделлю правильної поведінки при знаходженні підозрілого предмету. Надали інструктаж правильних дій у випадку інциденту на мінному полі.Знання заходів безпеки допоможуть уникнути загроз.Сапери України попереджають! Міни та ВНП - небезпечні для життя! Зробимо цей світ безпечним разом!

15:32 17.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено