A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Школа – дім розуму, творчості, добра
Царичанський ліцей Царичанської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

до Міжнародного дня жінок і дівчат у науці.

Ковтун Владислава, здобувачка освіти 9-Г класу Царичанського ліцею Царичанської селищної ради. Беру участь в обласному челенджі до Міжнародного дня жінок і дівчат у науці. #ДніпрожінкиунауціМАН

14:24 02.03.2024

На захисті життя

На захисті життя 01.03.2024 р. у Царичанському ліцею відбулася зустріч учнів 4-А класу з провідним інспектором ВЗНС Дніпровського РУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області старшим лейтенантом служби цивільного захисту Чередніченком Олексієм Сергійовичем. Інспектор дуже цікаво, доступно та кваліфіковано провів роз’яснювальну роботу з учнями щодо питань пожежної безпеки. Під час зустрічі діти пригадали правила безпечної поведінки в побуті, розглянули види мін, а також особливу увагу звернули на безпечне поводження під час пожежі. я зустріч сприяла виробленню в учнів навичок і умінь грамотно й чітко діяти в різних надзвичайних ситуаціях для захисту свого життя та здоров’я

14:22 01.03.2024

Від наукової творчості – до інноваційної особистост

і Важливою складовою формування інтелектуально обдарованої учнівської молоді є Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт членів Малої академії наук України. 24-25 лютого відбувся II (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту наукових робіт членів Дніпропетровського територіального відділення МАН у відділенні «Літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства» .За результатами трьох турів конкурсу-захисту в секції «Українська література» (заочне оцінювання роботи, постерний захист, виступ на конференції), враховуючи актуальність та новизну дослідження, уміння вести наукову дискусію й аргументовано доводити свої здобутки, журі визначило переможців, серед яких – Молодан Софія, учениця 11-Б класу Царичанського ліцею Царичанської селищної ради (науковий керівник - вчитель Онищенко В.О.) Юна дослідниця здобула переможне III місце в обласному етапі цього престижного інтелектуального змагання, гідно захистивши свою наукову роботу на тему: «Художня концепція людини і світу в романі Володимира Лиса «Максим Гонтар».Шлях від наукової творчості до інноваційної особистості – не з легких, та творчі зусилля і вміння презентувати власні дослідження є безцінним досвідом, який стане основою успішного становлення особистості, її професійної самореалізації у майбутньому.Тож вітаємо ученицю та її наукового керівника з перемогою і бажаємо успіхів у подальшому освоєнні всесвіту літературознавчої науки!

14:16 28.02.2024

до Міжнародного дня жінок і дівчат у науці

Кримова Дар'я, здобувачка освіти 11-А класу Царичанського ліцею Царичанської селищної ради. Беру участь в обласному челенджі до Міжнародного дня жінок і дівчат у науці. #ДніпрожінкиунауціМАН

14:10 26.02.2024

26 ЛЮТОГО – ДЕНЬ СПРОТИВУ ОКУПАЦІЇ АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ ТА МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

26 ЛЮТОГО – ДЕНЬ СПРОТИВУ ОКУПАЦІЇ АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ ТА МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ До Дня кримського спротиву в Царичанському ліцеї учителями – істориками були проведені інформаційні години: “Окупація Криму. Рух Опору”, під час яких учні прослухали інформативну програму, присвячену кримському спротиву. Школярі виступили з доповіддю: “Хронологія окупації” та ознайомились з фотоматеріалами.

14:08 26.02.2024

Навчаємо й застерігаємо!

Навчаємо й застерігаємо! Вчора учні 6-го класу Царичанського ліцею побували на захопливому уроці безпеки від газовиків.Фахівці Дніпропетровської філії «Газмережі» завітали у гості до школярів, аби вкотре нагадати правила безпечного використання газу у побуті.Сертифікований тренер газорозподільної компанії області, Сергій Волокітін, провів міні-лекцію, де розказав дітлахам, як користуватися газовими приладами, як виявити витік газу, що робити у випадку аварійної ситуації і куди телефонувати. Аби закріпити інформацію, учні взяли участь у вікторині, а найактивніші отримали брендовані подарунки  від нашої компанії.Після теоретичної частини діти вийшли на шкільне подвір’я, де на них чекав майстер-клас з надягання засобів індивідуального захисту. Малеча могла спробувати самостійно одягнути протигаз, а потім й посидіти всередині машини АДС. Діти залишились задоволені від зустрічі, а ми раді, що вкотре вдалося нагадати про власну безпеку та застерегти наймолодших споживачів від серйозних наслідків при неправильній експлуатації газового устаткування у власних домівках.

14:05 23.02.2024

«ЗАПРОСИ ФІЗИКУ ДО СЕБЕ…»

«ЗАПРОСИ ФІЗИКУ ДО СЕБЕ…» Саме таку назву має конкурс у межах проекту STEM/ STEAM на уроках фізики для учнів 9-х класів закладів загальної середньої освіти. Із 15.01.2024 по 21.02.2024 команда Царичанського ліцею у складі трьох здобувачів освіти ( Андрухів Артем - учень 9-Г класу, Чехов Олександр - учень 9-Г класу, Цимбал Юлія – учениця 9-Б класу) взяла участь в конкурсі «Запроси фізику до себе…». Метою заходу було створення передумов для здобуття важливих життєвих компетентностей та стимулювання в учнів природної допитливості і творчого потенціалу. Учні провели два дослідження на задані теми:• Друг футболіста Олія в невагомості Юні фізики працювали над STEM- проєктом «Акустичні характеристики різних джерел звуків». Для дослідження акустичних властивостей звуків створили три макети театральних залів: із металу, OSB та пінопласту і за допомогою програми-шумоміра виміряли рівнь звуку в кожній залі. Юля створила 3D модель театральної зали за допомогою програми Sweet home. 21.02.2024 команда в онлайн режимі здобула перемогу і запрошена до м. Львів для участі у ІІІ очному етапі конкурсу, який відбудеться на базі Львівського національного університету ім. І. Франка.Вітаємо юних дослідників та бажаємо переможної участі у ІІІ етапі конкурсу!!

14:02 23.02.2024

Міжнародний день рідної мови

«Бережімо наш скарб - рідну мову!»- під таким гаслом були проведені заходи в Царичанському ліцеї до Міжнародного дня рідної мови, який відзначається щороку 21 лютого. Протягом дня класоводи та вчителі-філологи провели різні види робіт, на яких учні поглиблювали свої знання про мову, її розвиток, місце серед інших мов світу, а також знайомилися зі шляхами підвищення культури мовлення, з мовними обов’язками громадян, з державними документами, що стосуються української мови. Про мову як духовний скарб нації, про те, що вона живе в наших серцях, йшла мова під час таких заходів проведення ранкових зустрічей за темою «Без мови немає народу»;· виставок малюнків «Мова – душа народу» , «Мова – це скарб нації», «Не бійтесь заглядати у словник…»;· оформлення стіннівок на тему : «О мово! Душа голосна України»;· вікторина «У світі цікавих слів і висловів»;( робота з фразеологізмами)· тематичних уроків «Мова нас єднає», «Рідна мова», «Рідна мова – безцінна й невичерпна духовна скарбниця народу»;· конкурсів читців поезій про мову;· робота над асоціативним кущем « Мово калинова».Діти залюбки взяли участь в мовних іграх.З почуттям гордості звучали слова звернення учнів до української мови. Всі заходи були підпорядковані єдиній виховній меті: шанувати, розвивати українське слово, дбати про красу і багатство української мови.Проведення заходів до Міжнародного дня рідної мови продемонструвало, що учні відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження мови, культури, звичаїв й традицій свого народу.

14:00 21.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено