A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Школа – дім розуму, творчості, добра
Царичанський ліцей Царичанської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ - 2024

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ - 2024 Учні 4-Б класу активно долучилися до проведення "Інженерного тижня" в Царичанському ліцеї. Виготовляли рухому іграшку "Перекотиполе".Кожен з дітей обрав улюбленого персонажа. Це були котики, собачки,пандочки. Виготовивши рухомі іграшки, розпочали справжні перегони! Чия іграшка швидше з'їде з похилої поверхні? Було весело та цікаво! Також діти отримали сертифікати за кращі інженерні рішення.

15:16 01.02.2024

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ - 2024

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ - 2024 Учні 5 класів Царичанського ліцею із цікавістю віднеслися до виготовлення іграшки ''Швидкий''. В процесі роботи вони використали всі пропозиції товаришів по вдосконаленню виробу.

15:14 01.02.2024

#scientists_women_dnipro

Автор роботи - Базилевська Влада , 14 років, 8-Б клас, Царичанський ліцей Царичанської селищної ради. Керівник - Онищенко Наталія Володимирівна На портреті - Заверталюк Нінель Іванівна (1933 р.н.) - відома учена-філологиня, докторка філологічних наук, літературознавиця, заслужена викладачка кафедри української літератури Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Автор більше ніж 250 статей у наукових збірниках і журналах з питань української літератури ХХ ст., видала 5 навчальних посібників, редактор фахових збірників «Актуальні проблеми літературознавства», «Таїни художнього тексту» (до проблеми поетики тексту)». У літературознавчій царині Нінель Іванівна відома як дослідниця української літератури ХХ ст. та взаємозв’язків української літератури з іншими слов’янськими літературами і художньої публіцистики, поетики художнього тексту.

15:10 01.02.2024

#scientists_women_dnipro

Шрамко Еліна 14 років Здобувачка освіти 8-А класу Царичанського ліцею, Царичанської селищної ради Керівник: Сліпкань Віта Павлівна Ольга Захожай – астрофізик, кандидат фізико-математичних наук, старший науковий співробітник Головної астрономічної обсерваторії НАН України, науковий співробітник Інституту астрономії імені Макса Планка (Німеччина). Вона єдина в Україні дослідниця, яка вивчає, як формуються планети. Приймала участь у астрономічних конференціях та школах, що проходили в Україні, Хорватії, Ватикані, Італії, Великій Британії, Іспанії, Португалії, Німеччині, Австрії, Сполучених Штатах Америки, Вірменії, Словаччини, Бразилії, Китаї та Франції.

15:07 01.02.2024

#scientists_women_dnipro

Шепетя Поліна 13 роківЗдобувачка освіти 8-г класуЦаричанського ліцею Царичанскої селищної радиКерівник: Ковіка Богдан ВалерійовичМарія Кюрі - польська та французька науковиця, перша жінка, яка стала лауреатом Нобелівської премії, отримавши її двічі: з фізики (1903) за відкриття радію і з хімії ( 1911). Вона зробила великий внесок у науку, здійснивши фундаментальні дослідження явища радіоактивності.

15:05 01.02.2024

#scientists_women_dnipro

Волощук Катерина Здобувача освіти 9-А класу, 14 років Царичанський ліцей царичанської селищної ради Керівник: Світлана Іванівна Гладуш Кюрі була наймолодшою донькою у батьків, але першою в багатьох інших речах. Народилася у Варшаві в подружжі вчителів у часи, коли дівчатам не дозволяли вчитися в університеті. Непокірний характер, кмітливість і жага до знань перемогли обставини. Непросте, сповнене відкриттів життя кучерявої та впертої Марі мотивує і нагадує, що можливо все.

14:57 01.02.2024

#scientists_women_dnipro

Лоза Ангеліна Здобувача освіти 9-Г класу, 15 роківЦаричанського ліцеюЦаричанського селищної ради Керівник: Петреченко Руслан ВолодимировичНародилася 14 серпня 1954р в місті Київ. Вона є українська дослідниця у галузі медичної генетики. Являється членом-кореспондентом Національної академії медичних наук України. Світлана Арбузова зробила великий внесок у дослідження спадкових захворювань, зокрема синдрому Дауна. Вона першою описала нові мутації в геномі людини і розрахувала генетичні ризики — так, батьки отримали шанс діагностувати деякі спадкові хвороби майбутньої дитини на етапі біохімічного скринінгу.Має дві нагороди: Почесна грамота Верховної Ради України (2016), Заслужений лікар України (2005)Дізнавшись більше про Світлану Арбузову – непересічну особистість, розумію, що НАУКА – це ВОНА. Це інтелект, порядність, цілеспрямованість, відповідальність, небайдужість. Це Людина із щирим серцем, світлим розумом, яка нізащо не зречеться власних принципів, не хитруватиме й відстоюватиме істину. Заради науки, заради країни, заради людей.

14:46 01.02.2024

#scientists_women_dnipr

Бідзюра Дар'я Здобувач освіти 8-В класу, 13 років Царичанський ліцей Царичанської селищної ради. Керівник: Аліна Володимирівна Мартинець Ольга Броварець Доктор фізико-математичних наук , провідний науковий співробітниквідділу молекулярних та біофізики Інституту молекулярної біології і генетики НАН України. Лауреат числених премій, авторка понад 60 наукових праць, опублікованих англійською мовою.На думку Ольги, немає чоловічих та жіночих професій. Жінка в науці може конкурувати з чоловіками.

14:41 01.02.2024

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ - 2024

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ - 2024 Сьогодні маленькі «інженери» 2-Б класу Царичанського ліцею змайстрували надзвичайну іграшку «Tin-mon». Креативні Нушенята перетворили картон, дерев’яну шпажку та соломинку на справжнє диво . Створення цікавих конструкцій під час проведення Інженерного тижня допомагає учням краще зрозуміти, як наука та інженерія необхідні у нашому повсякденному житті. STEM-освіта спонукає маленьких учнів до пізнання, до нових відкриттів, що дарують позитивні емоції й радість навчання

14:20 01.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено