A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Школа – дім розуму, творчості, добра
Царичанський ліцей Царичанської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

9.01.2024 - перший день інженерного тижня

9.01.2024 - перший день інженерного тижня. Учні 9-Б класу взяли участь в STEM - уроці за темою "Цінна вода".Вони узагальнили знання про сфери використання водних ресурсів, дізналися про ідею проектування "міста-губки", ознайомились із технологією збору та очистки води. Учні обговорили способи економії води. Власними руками з підручних засобів створили фільтри для води та дощолов. 

11:16 29.01.2024

Iнженерний тиждень

Сьогодні, 29 січня 2024 року, у Царичанському ліцеї розпочався. Учні перших класів поринули в чарівний світ хімії на уроці "Все таємне стає явним". Першокласники використовували чорнило зі спиртового розчину куркуми під назвою "нічого не бачу", яке дало змогу виявити на папірцях короткі інтригуючі написи та малюнки. На уроці дітям ще раз нагадали про інформаційну гігієну, яка особливо важлива під час війни.

11:09 29.01.2024

День пам’яті героїв Крут

День пам’яті героїв Крут Подвиг студентів крутян став символом і любові до Батьківщини Бій під Крутами став для нашого народу символом героїзму та самопожертви молодого покоління українців у боротьбі за незалежність. Поєдинок під Крутами став успішною оборонною операцією: наступ переважаючих сил ворога було зупинено на 4 дні, що дозволило представникам Української Народної Республіки підписати Берестецький мирний договір із країнами Четверного Союзу, чим було визнано самостійність Української Народної Республіки. На вшанування пам’яті героїв, подвиг яких став вічним символом незламності всіх захисників України, у Царичанському ліцеї були проведені інформаційно-просвітницькі години "Пам'ятаємо ГЕРОЇВ КРУТ", "Крути 1918" та "Герої Крут – для нащадків взірець".

10:13 29.01.2024

День пам’яті жертв Голокосту

27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. У Царичанському ліцеї були проведені заходи по вшануванню пам'яті загиблих під час Голокосту. Учителі історії познайомили школярів з поняттям «Голокост» та з історією його виникнення. Для учнів 5-7 класів проведені години спілкування «Голокост - лихо століття». З метою поглиблення знань з історії України для учнів 8-9 кл. вчителем історії проведений урок-реквієм «Пробачити можна… забути неможливо …». Діти на уроці не тільки згадали жертв людиноненависницької політики, а й засвідчили прагнення до боротьби з антисемітизмом, расизмом та всіма іншими формами нетерпимості, які можуть призвести до цілеспрямованого насилля щодо окремої групи людей. Учні ліцею вшанували пам’ять жертв Голокосту хвилиною мовчання «Скорботна свічка пам'яті святої». У День скорботи і пам’яті ми приєднуємося до загальної печалі і співчуваємо великій втраті, ім’я якої – Голокост. Будемо пам’ятати...

11:06 26.01.2024

. #ДітивинахідникиМАН

Дніпропетровське відділення МАН Чехов Олександр, учень 9-Г класу Царичанського ліцею Царичанської селищної ради бере участь в обласному онлайн-флешмобі до Всесвітнього дня дітей-винахідників у рамках проєкту «Перші кроки у науці».

11:02 22.01.2024

З нагоди Дня Соборності України

З нагоди Дня Соборності України та виховання у школярів почуття патріотизму і гордості за свою державу у Царичанському ліцеї були проведені тематичні заходи. День 22 січня в нашому ліцеї був доволі насиченим. По класних колективах були проведені інформаційно-просвітницькі години. У деяких класах була проведена акція «Тільки в єдності наша сила». Учні, щоб підкреслити значення свята, одягнулися у вишивані сорочки та створили «Живий ланцюг єднання», тримаючи в руках плакати з назвами міст України. Потім всі разом заспівали Державний Гімн України. Педагог-організатор провела інформаційну хвилинку «22 січня – День Соборності України» для учнів 10-х класів, яка покликана була поглибити знання молоді про історію виникнення свята Соборності України та свободи, виховувати патріотичні почуття. В поетичному флешмобі «Я люблю Україну» взяли участь учні 7, 8, 9 класів. Учні 7-х класів декламували вірші про Україну, а старшокласники писали, що значить для них Україна.

11:00 22.01.2024

Перемоги юних орнітологів

Перемоги юних орнітологів Юннати Царичанського ліцею не один рік поспіль успішно проводять моніторинг за популяцією білого лелеки на території сіл Царичанської ОТГ. У жовтні 2023р. проходив обласний зліт юних натуралістів на базі обласного еколого-натуралістичного центру дітей та учнівської молоді в рамках щорічного обласного конкурсу «Лелека». Вихованці гуртка «Орнітолог» Царичанського ліцею презентували матеріали своїх наукових досліджень за темою «Спостереження за фенологією та успішністю гніздування білого лелеки». На заключному засіданні по підведенню підсумків щорічного обласного конкурсу “Лелека” членами журі КЗО « ОЕНЦДУМ» було визнано найкращою роботу вихованців гуртка “Орнітолог”. Учнів 9-11 класів Царичанського ліцею Царичанської селищної радта нагороджено грамотою департаменту освіти і науки облдержадміністрації за зайняте І місце в номінації «Наукові дослідження» .

10:55 18.01.2024

Увага! Вперше у 2024 році! КЗПО «Дніпропетровський обласний центр науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді» ДОР» проводить обласний конкурс з LEGO-конструювання

Увага! Вперше у 2024 році! КЗПО «Дніпропетровський обласний центр науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді» ДОР» проводить обласний конкурс з LEGO-конструювання, робототехніки та інформаційних технологій "Лабіринти творчості" Запрошуємо маленьких творців взяти участь у захопливому світі конструкторів LEGO та продемонструвати свої таланти в різних номінаціях:· Конструювання техніки з конструктора LEGO «Юний винахідник-конструктор» – конструювання авто-, авіа-, робото-, морської, космічної, військової техніки; LEGO-роботи1. «3-D моделі нерухомих роботів» – конструювання будь-яких об’ємних роботів з елементів конструктора LEGO;2. «Рухомі роботи» - програмування та створення роботів, що рухаються за допомогою конструкторів LEGO WeDo 2.0, Spike, Mindstorms EV3 та інших.· LEGO-анімація Створення анімаційного ролика, в якості героїв якого служать фігурки, зроблені з конструктора LEGO.· LEGO-технік Військова техніка Збройних сил України. У номінації дозволяється використовувати конструктори військової техніки або готові схеми збирання. Разом до Перемоги!Термін прийому робіт: 1-10 квітня 2024 рокуНайкращі роботи будуть відзначені нагородами!Нехай ваші ідеї знаходять вираз у LEGO-форматі! Бажаємо вам веселого та творчого конструювання! Інформаційно-методичні матеріали проведення обласного конкурсу LEGO-конструювання, робототехніки та інформаційних технологій «Лабіринти творчості» (STEAM-проект «LEGO in technical creativity») можна скопіювати за посиланням:

09:56 11.01.2024

Розпочинаємо реєстрацію до участі у Школі Економічного Мислення-2024!

 Розпочинаємо реєстрацію до участі у Школі Економічного Мислення-2024! Запрошуємо учнів 9-11 класів під керівництвом вчителів. Для школярів - можливість під керівництвом науковців ДНУ їм.О.Гончара розробити унікальні стартапи; Для вчителів - підвищення кваліфікаціі на 30 годин від Центру Компетенцій ФОРД!Реєстрація відкрита до 20 січня https://forms.gle/njdTBEf8y43kofmPA

09:51 11.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено