A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Школа – дім розуму, творчості, добра
Царичанський ліцей Царичанської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

Міжнародний день прав людини

Міжнародний день прав людини 10 грудня в світі відзначають Міжнародний день прав людини. У рамках відзначення Міжнародного дня прав людини в Царичанському ліцеї були проведені виховні години «Я маю право!», у 1-4 класах – ситуаційні ігри «Я маю право, ти маєш право». Діти по черзі прикріплювали на дошку картинки і розповідали про те, що на них зображено, яке право має дитина. Вони озвучували не тільки права, а ще й свої обов'язки. Найчастіше на виховному заході звучали такі слова: чесність і щирість, толерантність і дисципліна, активність і відповідальність

16:01 11.12.2023

День Збройних Сил України

6 грудня в Україні відзначається День Збройних Сил України – державне свято, дата для якого обрана не випадково, адже саме 06 грудня 1991 року Верховна Рада України ухвалила закон «Про Збройні Сили України». Це свято є символом справжньої мужності, героїзму і відваги. Під час різноманітних заходів, які проводилися у Царичанському ліцеї, учні дякували за життя нашим воїнам. І ця подяка дітей воїнам втілювалася у малюнках, які демонструвалися на виставках «Мій Захисник України!» та «Збройні сили нашої України». День Збройних Сил – це і можливість показати свою силу, тому ліцеїсти взяли участь у конкурсі у формі кросворду «ЗСУ – Вартові України!», в якому вибороли І місце. Між учнями 10-х класів були проведені військово- спортивні ігри. Команди змагалися на перетягування канату та брали участь у інших козацьких іграх. Команду, яка перемогла, привітав учитель предмета «Захист України» Тищенко О.І. Класні керівники провели виховні заходи на такі теми: «Збройні Сили України», «Історія нашого свята. Чому саме 6 грудня святкуємо День Збройних Сил України» та «Є така професія – Батьківщину захищати»

15:58 06.12.2023

День Святого Миколая

День Святого Миколая Насичений подіями рік добігає кінця, і наступає довгоочікувана казкова пора, коли дива стають реальністю. У ніч з 5 на 6 грудня Святий Миколай спускається із небес, щоб нагородити діток за їх добрі вчинки. Так і трапилось у Царичанському ліцеї. Святий Миколай прийшов привітати діток. Вітав усіх щиросердечними словами, бажаючи всіх гараздів, миру, добробуту та здоров’я. Щирі посмішки, які є джерелом щастя, були на обличчі у кожного!

15:56 06.12.2023

5 грудня в усьому світі відзначають День волонтерів.

Міжнародний день волонтера 5 грудня в усьому світі відзначають День волонтерів. Учні Царичанського ліцею долучилися до благодійної акції «Висловимо подяку нашим волонтерам». Волонтерам були виготовлені листівки із подяками. Волонтери – це справжній приклад доброти, людяності й безкорисливості. Нехай усі їх добрі справи неодмінно будуть винагороджені.

15:49 05.12.2023

Міжнародний день боротьби за скасування рабства

Міжнародний день боротьби за скасування рабства Щороку 2 грудня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства. В України документ набрав чинності 15 лютого 1955 року. Метою цього Дня є викорінення таких сучасних форм рабства, як торгівля людьми, найгірші форми дитячої праці, примусові шлюби, насильницьке вербування дітей для подальшого використання у збройних конфліктах. Проблема торгівлі людьми не втрачає актуальності і сьогодні в умовах воєнного стану в Україні. З метою попередження торгівлі людьми класні керівники 7-8 класів Царичанського ліцею провели інформаційно-просвітницькі години до Міжнародного дня боротьби за скасування рабства "Рабство. Чи існує воно сьогодні?"

15:46 01.12.2023

Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Всесвітній день боротьби зі СНІДом Щорічно 1 грудня у світі відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначили 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я. Тоді, на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн, прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІДу. Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно у межах акції “16 днів проти насильства”. Головна мета — звернути увагу суспільства на цю проблему. Символ Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом – червона стрічка, яка символізує пам’ять про людей, життя яких забрав СНІД. Також вона є символом боротьби із захворюванням і надії на те, що незабаром знайдуть ліки від “чуми XX століття”. Учні і педагогічний колектив Царичанського ліцею не могли пройти осторонь цієї проблеми. Учителі у класах провели виховні бесіди “Не дай СНІДу шанс” щодо цієї болючої теми, а діти змогли висловити свої думки та поставити хвилюючі їх питання. Кожна дитина нашого ліцею підтримала День боротьби, вдягнувши символ – червону стрічечку.

15:43 01.12.2023

Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок

Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. У Царичанському ліцеї було проведено інформаційно-просвітницьку роботу з метою підвищення обізнаності учнів з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості щодо нетерпимого ставлення до насильства. Символом проти всіх форм насильства над жінками є біла стрічка. Тому сьогодні, 27 листопада, старшокласники Царичанського ліцею долучилися до цієї акції: виготовили білі стрічки, одягнули їх на себе та розповіли про свої дії молодшим товаришам.

15:35 27.11.2023

З Україною в серці

Під таким гаслом пройшов Тиждень української мови та літератури у Царичанському ліцеї . Бо рідна мова та література – безцінна скарбниця духовності, без якої немислиме виховання національної самосвідомості та патріотизму, громадянської компетентності та гуманізму. Незабутні враження лишилися у школярів 2-10-х класів від ярмарку Грамотності, на який вони були запрошені старшокласниками по паралелях ( А,Б.В ,Г класи) протягом тижня, враховуючи специфіку змішаної форми навчання. Ліцеїсти мали змогу завітати в гості до мудрої Фонетики і Фонеми ( Шерстюк Ірини та Волощук Катерини, учениць 9-А класу), які ознайомили їх із царством Звуків, розповіли про їх класифікацію та особливості передачі на письмі, розкрили секрети фонетичної транскрипції за допомогою чарівного рюкзачка . У країні Морфології школярів зустріли мудрий Іменник (Котенко Олександр, 9-А кл.) і неперевершена Частка (Закапко Дар’я, 9-А кл.), які презентували різні частин мови та запропонували відвідувачам спробувати свої сили у цій царині мовознавства. Не довелося учням нудьгувати і в місті Синтаксису, гостинними вулицями якого їх провели головні члени речення – Підмет (Грідін Станіслав, 10-Б кл.) і Присудок (Галаган Максим, 10-Б кл.). Далі дітей вітала незрівнянна Література (Ковтун Катерина і Волошина Вікторія, 10-А кл.), запаливши в юних душах вогонь добра, любові і зацікавленості до книги – джерела формування естетичних смаків. А шанувальники влучного образного слова були просто в захваті від зустрічі із живими Фразеологізмами (Насіловським Артемом і Нетесою Анастасією, 10-А кл.) , які залучили гостей ярмарку до розгадування своєї лінгвістичної ментальності. А ще юні мовознавці ( Шабанова Лючія і Насс Анастасія, 10-А кл.) провели відвідувачів ярмарку Грамотності історичними шляхами походження і розвитку Дерева української мови , розкривши її нелегку долю та значущість у консолідації нації. У кожному класі пройшли хвилинки грамотності «Так буде українською!», мовно-літературні вікторини і презентації улюблених книг. Причастившись життєдайністю рідного Слова протягом Тижня мови та літератури, ліцеїсти усвідомили, що рідна мова – життя духовного основа, тому її треба любити й оберігати, вивчати і популяризувати . Діти переконалися, що людина без рідного слова – ніхто!

15:24 27.11.2023

Голодомор не мовчи, говори

#ГолодоморНемовчиГовори, #КіноцентрВеснянка 23 листопада учні Царичанського ліцею взяли участь у акції «Голодомор. Не мовчи. Говори»

12:55 23.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено