A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Школа – дім розуму, творчості, добра
Царичанський ліцей Царичанської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

#scientists_women_dnipro

Холопченко Настя Здобувачка отвіти 9-Г класу,14 років Царичанський ліцей Царичанської селищної ради Керівник:Тарчан Світлана Григорівна Під час другої світової війни Хеді Ламар проявила себе як учений і разом зі своїм другом композитором Джорджем Антейл запатентувала систему управління торпедами, а також приватні системи зв’язку, що включають передачу помилкових каналів на різних частотах. У той час ці патенти не були реалізовані, але потім стали основою для зв’язку з розширеним спектром, і сьогодні використовуються всюди: від мобільних телефонів до Wi-Fi і GPS. Винахід прийняли в бюро патентів, однак американський флот відкинув проект через складність в реалізації. Через півстоліття саме на системі «стрибаючих частот» або «псевдовипадкової перебудови робочої частоти» утворилися такі види передачі даних, як мобільний зв’язок GSM і Bluetooth.

15:24 02.02.2024

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ - 2024

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ - 2024 У рамках ІНЖЕНЕРНОГО ТИЖНЯ - 2024 учні 6 класів Царичанського ліцею були справжніми інженерами, виготовляли ліхтарики «Міні-міні». Під час конструювання ліхтарика діти удосконалювали практичні вміння та ознайомилися з особливостями електропровідності. Натискаючи на ліхтарик, юні інженери замикають електричне коло й по ньому починає протікати струм. Школярі переконалися, що світло від ліхтарика досить яскраве. Можна вільно ходити в темряві. При цьому ліхтарик настільки маленький, що легко можна помістити у будь-яку кишеню . Корисний лайфхак під час відключень світла! Діти із захопленням віднеслися до роботи, тому що ліхтарик знадобиться їм у повсякденному житті. В перспективі діти пропонують додати до схеми ще два додаткові діоди. Учні одержали задоволення від роботи.

15:20 02.02.2024

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ - 2024

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ - 2024 П'ятий день інженерного тижня: до акції збереження питної води приєдналися учні 9-В класу. Вони ознайомилися з міжнародним проєктом "Міста-губки" та самостійно із задоволенням з підручних засобів виготовили фільтри для води та дощолов.

15:18 02.02.2024

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ - 2024

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ - 2024  Із великим захопленням учні 3-В класу Царичанського ліцею виготовили і випробували механічний телефон

15:12 02.02.2024

#scientists_women_dnipro

Ковтун Владислава 14 років Здобувачка освіти 9-Г класу Царичанського ліцею Царичанської селищної ради Керівник: Петриченко Руслан Володимирович Ольга Олександрівна Броварець(1986-2022)-українська дослідниця в галузі біофізики, доктор фізико-математичних наук, провідний науковий співробітник відділу молекулярної та квантової біофізики Інституту молекулярної біології і генетики НАН України.Авторка понад 80 наукових праць, опублікованих переважно у провідних міжнародних виданнях. Працювала у міждисциплінарних напрямках молекулярної біології, молекулярної фізики, хімічної фізики та квантової хімії, зокрема вивчала механізми виникнення спонтанних точкових мутацій у ДНК. Ользі Броварець вдалося довести, що можна запрограмувати ракову клітину на «самогубство»

14:44 02.02.2024

TECHNO GIRLS DNIPRO

Цвіла Анастасія Миколаївна Царичанський ліцей 9-Б клас 15 років Керівник: Цегельник Юлія Григорівна

14:37 02.02.2024

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ - 2024

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ - 2024 Під час проведення громадянського інсайту " Як почати будувати циркулярний світ" одинадцятикласники мали змогу ознайомитися з концепцією циркулярної економіки, зокрема будівництва.Здобувачі освіти були вражені унікальними можливостями циркулярних технологій, усвідомили їх необхідність у подальшому процесі післявоєнної відбудови України. Презентація циркулярних технологій змусила майбутніх випускників замислитися над професійним самовизначенням, зорієнтувши на STEM - професії." Майбутнє - за циркуляними технологіями!" - такий висновок для себе зробили юнаки та дівчата одинадцятих класів

14:32 02.02.2024

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ - 2024

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ - 2024 Дві гайки, кришечка від звичайної пластикової пляшки та паперовий шаблон - і ось чудернацький чоловічок Перекотиполе.Учні 4 А класу на всіх перервах гралися з іграшкою, виготовленою власними руками.

14:30 02.02.2024

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ - 2024

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ - 2024 Учні 3-Б класу прийняли активну участь у проведенні інженерного тижня.  Ознайомлюючись з історією виникнення мобільного зв'язку , діти долучилися до створення механічного телефону. Школярі відчули себе інженерами та митцями.

14:27 02.02.2024

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ - 2024

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ - 2024 У 21 столітті важко уявити сучасну людину без мобільного пристрою. А як же виник мобільний зв'язок?! Який вигляд мав перший телефон? Про це і не тільки дізналися діти під участі в інженерному тижні. 31.01.2024 року в учнів 3-А класу Царичанського ліцею була можливість познайомитися з " прадідусем" айфона - механічним телефоном. Діти,не тільки змогли долучитися до створення моделі цього сучасного надважливого пристрою, а й самим спробувати скористатися послугами механічного телефону.Емоції дітей вражаючі! Граючись, учні змогли відволіктися від реалій сьогодення, забули про тривогу!Лагодячи цей пристрій, школярі відчували себе справжніми інженерами.Розфарбовуючи обличчя горняток, уявляли себе знаменитими митцями .Вигадуючи паролі та коди для спілкування - перетворювалися на таємних шифрувальників. Радощам дітей не було меж! Вдячні, що мали можливість долучитися до такої корисної та цікавої справи!

14:23 02.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено