A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Школа – дім розуму, творчості, добра
Царичанський ліцей Царичанської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ - 2024

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ - 2024 Учні 2-А класу долучилися до проведення "Інженерного тижня" у Царичанському ліцеї. Сфокусувалися на історії взуття та визначенні його віку. Пофантазували і уявили, яким воно буде в майбутньому. Змоделювали механічні ступні та випробували їх у русі. Було дуже весело і цікаво!

14:17 01.02.2024

#scintists_women_dnipro

Назаренко Мар'яна Здобувачем освіти 9- А класу, 14 років Царичанський ліцей Царичанської селищної ради Керівник: Світлана Іванівна Гладуш Марі разом із чоловіком П’єром кілька років досліджували уран. Науковці зазвичай працювали вночі, бо вдень П’єр викладав. Вони не мали лабораторії (працювали у незатишній комірчині), грошей і допомоги; розривалися між наукою, побутовими клопотами і доглядом за маленькою донькою. Завдяки наполегливості і впертості подружжям було відкрито два нові хімічні елементи – полоній і радій.

14:05 01.02.2024

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ - 2024

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ - 2024 Майстер- клас з виготовлення LED -світильників в рамках інженерного тижня для учнів 7-А класу.

15:22 31.01.2024

#scientists_women_dnipro

Мельник Мілана Олексіївна Здобувачка освіти 9–А класу, 15 років Царичанський ліцей Царичанської селищної ради Керівник: Романова Олена Леонідівна Гіпатія (Іпатія), відома як Гіпатія Александрійська (бл. 350-370 – 415) – грецька філософ, математик і астроном, що працювала в Александрії. Гіпатія була дочкою александрійського філософа та математика Теона. Вивчала праці Платона та Аристотеля . Викладала математику, механіку, астрономію та філософію. У 415 році під час березневого посту натовп релігійних фанатиків звірськи забив жінку. Але пам'ять про Іпатію залишилася назавжди. Її наслідують багато вчених сучасності. У ХХ сторіччі ім'ям Іпатії назвали один з кратерів Місяця. Коли ти переді мною я чую твою мову, Благий твій погляд та обитель зірок чистих Я підношу, — так все в тобі, Іпатіє, Небесне — і справи, і краса промов, І чисте, як зірки, науки мудрої світло.Феон Александрійський

15:02 31.01.2024

#scientists_women_dnipro

Шерстюк Ірина Здобувачка освіти 9-А класу ,14 років Царичанський ліцей царичанської селищної ради Керівник:Світлана Іванівна Гладуш На початку ХХ століття будь-якого вченого, який був жінкою і займався дослідженнями, повністю ігнорували. Дійшло до того моменту, коли на них дивилися з висотою. Інституції та все суспільство в цілому засудили Розалінд Франклін навіть несправедливу анонімність. Серед найвидатніших досягнень цієї жінки вченого ми відзначимо відкриття першої фотографії B-сторони гідратованої ДНК. Троє вчених були нагороджені Нобелівською премією з фізіології та медицини після відкриття структури ДНК. Більшість людей цього не знають Десятьма роками раніше Розалінд Франклін вже виявила іншу фотографію.

14:54 31.01.2024

ТИЖДЕНЬ ХІМІЇ

ТИЖДЕНЬ ХІМІЇ У Царичанському ліцеї з 24.01.2024 р. по 31.01.2024 р. був проведений тематичний тиждень хімії "Від знання хімії - до STEM-відкриттів".Протягом тижня було проведено ряд заходів:1.Виставка газет та матеріалів "Сучасні досягнення хімії." 2.Інформаційні повідомлення "Цікаві факти з хімії". 3.Хімічні вікторини для учнів 5-8класів. 4.Майстер-клас з хімії"Хімія - це цікаво", який став мотиваційною родзинкою та зацікавленням учнів до предмету.

14:35 31.01.2024

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ ТРИВАЄ

ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ ТРИВАЄ У рамках інженерного тижня учні 10-х класів Царичанського ліцею розрахували електричну частину, ємність та навантаження і виготовили за цими характеристиками павербанк, якого вистачить на зарядку трьох телефонів. Павербанк пройшов випробування у захисній споруді.

14:14 31.01.2024

«Дівчата STEM»

Відповідно до Плану роботи комунального закладу вищої освіти «Дніпровська академія неперервної освіти» Дніпропетровської обласної ради» на 2023-2024 навчальний рік, Програми дослідно-експериментальної роботи за темою «Розроблення та впровадження навчально-методичного забезпечення STEM- освіти в умовах реформування освітньої галузі» 30 січня 2024 року відбулася он-лайн конференція школярок-дослідниць до Дня жінок в науці. Під час заходу було презентовано роботу філій «Дівчата STEM» та розглянуто роботи дівчат області, які здобули перемогу у наукових конкурсах (МАН або інших.) Дівчатка Царичанського ліцею також мали змогу виступити на конференції. Учениця 10-А класу Молодан Анна розповіла про роботу філії «Дівчата STEM» на базі ліцею. А учениця 9-Г класу Ковтун Владислава познайомила присутніх із біологічним дослідженням на тему: "Спостереження за фенологією та успішністю гніздування білого лелеки".Тож бажаємо дівчаткам подальших успіхів у творчих проєктах

11:25 31.01.2024

Урок "Цінна вода" у 9-Г класі

Урок "Цінна вода" у 9-Г класі. Підсумком проведення уроку "Цінна вода" у 9-Г класі, було те, що учні продемонстрували вміння очищати воду, використовуючи вугільний фільтр. Ці дослідження виконали учні 9-Г класу Худякова Катерина та Джулай Ігор. Лимар Дмитро запропонував і виготовив пристрій дощолов, який можна зробити у домашніх умовах. Учні склади правила заощадження води у побуті.Цікавим був той факт, що діти з'ясували переваги і недоліки вугільного фільтра. 1. Великі пори речовини затримують хімічні елементи з великими молекулами-солі важких металів, алкалоїди, барвники феноли, токсини. 2. Добре фільтрується хлор і органічні речовини, але ніяк не покращується жорстка і залізовмісна вода. 3. Не знезаражуються бактерії та віруси. 4. Невисока швидкість фільтрації. 5. Доступний малий об'єм.

11:21 31.01.2024

#scientists_women_dnipro

Царичанський ліцей Царичанської селищної ради Векленко Аліна учениця 10-А класу Хеди Ламар Хеді Ламар була австрійською акторкою та винахідницею, яка внесла значний внесок у розвиток бездротових технологій. У співпраці з композитором Джорджем Антенном вона розробила технологію переключення частоти, спроектовану для захисту від перешкод у комунікаційних системах. Цей винахід, відомий як "спрямований розподіл частот", мав велике значення для розвитку сучасних бездротових технологій, таких як Wi-Fi та Bluetooth. Ламар також була активною в галузі наукових досліджень та винахідництва протягом свого життя, але її винахід отримав визнання тільки пізніше, після того, як технології, що на ньому базуються, стали широко використовуваними.

14:51 30.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено