A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Школа – дім розуму, творчості, добра
Царичанський ліцей Царичанської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

100 - літній ювілей.

17 листопада жителька Царичанської громади Дронь Антоніна Миколаївна відзначала свій 100 - літній ювілей. З цієї нагоди члени рою «Орільські джури» з Царичанського ліцею завітали до ювілярки, аби привітати її. На жаль, не часто доводиться вітати жителів громади із 100- річним ювілеєм, адже таких довгожителів у нас небагато, проте Антоніна Миколаївна – одна із них. Це те покоління, що росло у дуже непростих умовах, пережило війни, голод, переслідування. І це ті люди, які відбудовували країну, тому є прикладом для нас усіх і в своїй праці, і у відношенні до суспільства, вихованні дітей. Тому наш обов’язок – поважати, допомагати та оберігати їх.

15:48 17.11.2023

Безпека на дорозі – безпека життя

Безпека на дорозі – безпека життя З 13 по 17 листопада 2023 року в Царичанському ліцеї проходив Тиждень безпеки дорожнього руху. З метою поліпшення роботи із запобігання та попередження дитячому дорожньо-транспортному травматизму, формуванню навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху, правил пішоходів, безпечного поводження під час руху до школи і додому класні керівники 1-11 класів провели бесіди та інформаційну хвилинку «Безпечна дорога додому». Педагог – організатор провела єдиний національний урок “Безпечна дорога додому”. Діти повторили, узагальнили та систематизували знання про правила дорожнього руху та дорожні знаки, навчилися застосовувати свої знання в певних життєвих ситуаціях, розвивали увагу, спостережливість, логічне мислення, мову, пам’ять, уміння орієнтуватися на вулицях за допомогою дорожніх знаків та дійшли висновку, що знання правил дорожнього руху, уважність, обережність на дорогах – це запорука власної безпеки. Вся робота була спрямована на підвищення поінформованості учасників освітнього процесу про негативні наслідки дорожньо-транспортних пригод та стимулювання дій, спрямованих на усунення основних факторів ризику дорожньо-транспортного травматизму.

12:46 17.11.2023

Спортивно-масовий захід

Спортивно-масовий захід “ПЛІЧ-О-ПЛІЧ” проходить у Царичанському ліцеї 13-19 жовтня 2023 року в рамках проведення спортивно-масового заходу серед учнів “ПЛІЧ-О-ПЛІЧ”, ініційованого Президентом України в 2023/2024 навчальному році, у Царичанському ліцеї було проведено першість ліцею по футзалу між командами 7-9 класів. Команди, які вийшли в фінал, зустрінуться у запеклій боротьбі за І, ІІ, ІІІ місце з 20.11.23 по 24.11.23

12:42 15.11.2023

31 жовтня учні Царичанського ліцею долучилися до Всеукраїнського онлайн-уроку з кібербезпеки.

31 жовтня учні Царичанського ліцею долучилися до Всеукраїнського онлайн-уроку з кібербезпеки. Голова служби Держспецзв'язку Юрій Щиголь, заступник голови Держспецв'язку Олександр Потій, керівниця CERT-ua Євгенія Наконечна розповіли про те, як атакують хакери, зокрема і російські, та яким чином можуть використати молодь для досягнення своїх цілей; як захистити себе і своїх близьких від кіберзагроз; чому кібергігієна – важлива; як користуватися інтернетом безпечно.

11:52 31.10.2023

Сертифікат стандартизації

30 жовтня 2023 року Царичанський ліцей у числі десяти кращих STEM-команд України отримав свій Сертифікат стандартизації з найвищим рейтингом - STEAM TEAM 2023. Вручив сертифікат та корисний технологічний подарунок для закладу освіти керівник проєкту STEAM Status, голова правління “Фонду освітніх ініціатив” Антон Дзюба. STEM / STEAM освіта для кожної української дитини – основа технологічного майбутнього України.

11:48 30.10.2023

День української писемності

Українська мова - одна з найбагатших та наймилозвучніших мов світу. День української писемності та мови з 1997 року традиційно відзначали 9 листопада, у день пам’яті преподобного Нестора Літописця, який започаткував писемну українську мову. Цього року дата свята змінилася - Україна вперше відзначає День української писемності та мови 27 жовтня. Одна з традицій свята - радіодиктант національної єдності. Цього року українці 23-й рік поспіль написали радіодиктант, текст якого створила українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко, називається він "Дороги України", прочитав його актор театру та кіно Олексій Гнатковський. Учні філологічного класу та вчителі Царичанського ліцею долучилися до написання радіодиктанту національної єдності. Об’єднані любов’ю до України, учасники написання диктанту пройнялися темою єдності і спільності. Текст містив великий виховний потенціал , який дав можливість кожному усвідомити, що людина складається з того, що віддає: любов, співчуття, розуміння, добро. Роздуми К. Калитко про єдність, любов та біль війни, про співжиття під час війни та після неї не залишили байдужими нікого. І це не випадково, адже головна мета радіодиктанту – об’єднати всіх українців як в Україні, так і за її межами. Кожен бажаючий мав змогу спробувати свої сили в царині орфографії та пунктуації рідного слова

11:45 27.10.2023

24 та 25 жовтня 2023 року п'ятикласники Царичанського ліцею завітали до культурно-ділового центру Царичанської громади.

24 та 25 жовтня 2023 року п'ятикласники Царичанського ліцею разом зі своїми класними керівниками Гаражою Оленою Іванівною, Шарівською Мариною Григорівною та Ваховською Вікторією Петрівною завітали до культурно-ділового центру Царичанської громади. Діти відвідали КЗК "Публічна бібліотека", КЗК "Комплексний музей історії" та молодіжний простір громади. Зустріч була корисна, цікава, позитивна та продуктивна! Впевнені, що в подальшому учні стануть постійними та активними відвідувачами центру!

11:01 25.10.2023

До Міжнародного дня дівчат та Національного дня дівчат у технологіях

11 жовтня 2023 року у м.Дніпро на базі навчального центру компанії Interpipe "uPipe" відбулися урочистості до Міжнародного дня дівчат та Національного дня дівчат у технологіях, презентація проектної школи «Techno-Girls рулять» та підведення підсумків обласного фестивалю «Techno-Girls Dnipro». Запрошені дівчатка слухали спікерів - успішних керівниць та директорок, які розповідали свої історії успіху та ділилися порадами, як його досягти.Учениці 10 - А класу Царичанського ліцею Векленко Аліна та Молодан Анна були відзначені як одні з найкращих у рамках фестивалю. Вітаємо дівчат! Бажаємо стати успішними!

14:49 11.10.2023

11 жовтня відзначають Міжнародний день дівчаток

11 жовтня відзначають Міжнародний день дівчаток.Свято покликане привернути увагу на проблеми, з якими стикаються дівчата, а також сприяти розширенню їхніх можливостей та прав. Дівчатка Царичанського ліцею 11 жовтня провели тематичні майстер-класи та захопили учнів цікавими дослідами, відкриттями, практичними здобутками.

14:35 11.10.2023

10 жовтня, світ відзначав День ментального здоров’я

10 жовтня, світ відзначав День ментального здоров’я, який покликаний привернути увагу до важливості психічного добробуту людей. Особливо актуально це питання постало для України після початку повномасштабного вторгнення російської федерації. Адже війна та її наслідки впливають не лише на фізичне здоров’я українців, а й на психічний стан як дорослих, так і дітей. “Сьогодні, коли навкруги стільки болю, спричиненого війною, нам усім варто бути ще більш уважними та чуйними одне до одного. Піклуватися та підтримувати. Особливо це стосується дітей, чия психіка ще формується – у цих надскладних умовах”, – переконаний Оксен Ліслвий.

14:39 10.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено