A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Школа – дім розуму, творчості, добра
Царичанський ліцей Царичанської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

День вишиванки

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

16:28 18.05.2023

18.05.2023 року у Царичанському ліцеї пройшли інформаційно-просвітницькі години до Дня пам’яті жертв політичних репресій та Дня пам’яті жертв геноциду кримських татар

18.05.2023 року у Царичанському ліцеї пройшли інформаційно-просвітницькі години до Дня пам’яті жертв політичних репресій та Дня пам’яті жертв геноциду кримських татар. Учителі історії проводили онлайн засідання круглого столу, де учням розповідали про трагічні події 18 травня 1944 року; інформаційні хвилини на уроках історії «Боротьба за повернення на Батьківщину», «Депортація кримськотатарського населення та інших народів», «18.05.1944 – трагічна дата в історії кримсько-татарського народу» та провели дискусію, ключовим питанням якої було: «Як вплинула депортація кримських татар на долю цього народу та його сучасне положення?»

12:21 18.05.2023

В рамках Тижня безпеки дорожнього руху для учнів 1-4 класів, 5-11 класів Царичанського ліцею був проведений єдиний національний урок «Безпечна дорога додому»

В рамках Тижня безпеки дорожнього руху для учнів 1-4 класів, 5-11 класів Царичанського ліцею був проведений єдиний національний урок «Безпечна дорога додому», метою якого було залучення дітей до вивчення та дотримання Правил дорожнього руху, безпечної поведінки на вулицях , дорогах, у транспорті.Для учнів 1-4 класів Тітонька Сова, Неслуха, Кеся та Сіма (учні 8,10 класів) – казкові герої уроку, відправились у породож з учнями . Діти складали дорожні знаки, грали в рольові ігри, переглядали мультиплікаційні ролики. Школярі 5-11 класів стали слухачами та активними учасниками інфомацйно-просвітницьких заходів, проведених класними керівниками онлайн.

12:19 18.05.2023

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який запроваджує в Україні святкування Дня Європи 9 травня

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який запроваджує в Україні святкування Дня Європи 9 травня.Європа починається не за кордоном України. Вона починається у серці кожного українця. Це день спільних цінностей, спільної історії.9 травня у Царичанському ліцеї були проведені заходи до ДНЯ ЄВРОПИ.

10:29 09.05.2023

Пам’ятаємо, цінуємо

Пам’ятаємо, цінуємо 8 травня Ураїна святкує День пам’яті та примирення.З цього приводу 8 травня у Царичанському ліцеї були проведені заходи:- здійснили благоустрій території біля меморіалу загиблим воїнам-землякам;- члени рою «Орільські джури» відвідали Дронь А.М. – ветерана війни, довгожителя;- у шкільній бібліотеці відкрили виставку документальної та художньої літератури, приурочену цій даті;- у класах були проведені виховні години „Йде травень крізь хвилини, дні і роки. Несе нащадкам спогади свої”;- члени роїв «Орільські джури» (8, 10 класи) та вчителі взяли участь у покладанні квітів до Меморіалу на честь загиблих у війні та вшанували пам’ять хвилиною мовчання.Пам’ятаємо, що Друга світова війна була страшним лихом для українців. Засвоюємо історичні уроки про те, що український народ перемагає тоді, коли ми єдині, соборні. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності.Пам’ятаємо тих, хто боровся за Україну у роки Другої світової війни! Шануємо тих, хто воює за неї сьогодні!

10:24 09.05.2023

Безкорислива допомога в усі часи являла собою фундамент доброти та людяності

Безкорислива допомога в усі часи являла собою фундамент доброти та людяності. Члени рою «Орільські джури» відвідали Шепітько Тетяну Анатоліївну – матір захисників України. Її сини служать в ЗСУ.Джуровці надали посильну допомогу по господарству жінці.

16:32 05.05.2023

У п'ятницю, 28-го квітня 2023 року, у Царичанському ліцеї проводився весняний благодійний STEM ярмарок на підтримку ЗСУ

У п'ятницю, 28-го квітня 2023 року, у Царичанському ліцеї проводився весняний благодійний STEM ярмарок на підтримку ЗСУ.Як результат, зібрано 92 222 грн. Кошти передані волонтерці Юлії Виноградовій для потреб ЗСУ. Висловлюємо слова щирої вдячності учням, членам рою «Орільські джури», батькам, учителям за вагомий внесок у організацію та проведення весняного STEM ярмарку. Разом - ми сила! Разом до ПЕРЕМОГИ!!!

14:27 28.04.2023

ДЕНЬ ВОГНЮ

ДЕНЬ ВОГНЮ  Хімічні явища -це реакції з утворенням нових речовин. Вони супроводжуються зміною зовнішніх ознак, але в деяких при цьому виділяється світлова енергія. Це полум'я, яке може бути різним.

16:21 27.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено