A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Школа – дім розуму, творчості, добра
Царичанський ліцей Царичанської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

10 жовтня відзначається Всесвітній день психічного здоров'я

Щорічно . Психічне або ще можна сказати "ментальне" здоров'я- це стан щастя та добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та робити внесок у свою спільноту. Ментальне здоров'я є важливою складовою психофізичного розвитку здобувачів освіти. Саме тому в Царичанському ліцеї було проведено захід з елементами тренінгу. Учні прослухали інформаційне повідомлення, розгадали кросворд на тему "Дослідження емоційно-вольових психічних процесів" та попрактикували техніки самозаспокоєння. Не забувайте дбати про своє психічне здоров'я.

14:25 10.10.2023

Освітян запрошують долучитися до Всеукраїнського уроку єдності

Учителів, батьків і учнів запрошують долучитися до Всеукраїнського уроку єдності для 5-11 класів, який буде присвячений протидії дезінформації та маніпуляціям. Про це повідомило Міністерство освіти і науки України. Урок транслюватимуть 6 жовтня з 12:00 до 12:30, а також 13 жовтня о 9:30 у повторі на телеканалі “Суспільне. Культура” та Youtube-каналі “Перший”. 

14:44 06.10.2023

Подарунки кращим STEM-освітянам України

.До Дня вчителя в Києві оголошено про початок національного волонтерського проєкту з оцінювання готовності закладів освіти України до впровадження STEM / STEAM до 2027 року та вручено цінні подарунки для педагогів кращих STEM-закладів.Проєкт "Міжнародна STEAM стандартизація закладів освіти України STEAM Status” організований благодійною організацією “Фонд освітніх ініціатив”, який вже понад 11 років сприяє розвитку людського капіталу України. Ініціатива реалізується за підтримки професійної національної та міжнародної STEM-спільноти та соціально-відповідальних компаній.Одним з перших кроків проєкту передбачено створення та постійне оновлення бази даних та візуальної карти закладів освіти України, які впроваджують STEM чи STEAM.В дослідженні команди STEAM Status візьмуть участь понад 5 тисяч державних та приватних закладів освіти України, які будуть оцінені за показниками рівня підготовки фахівців та наявності необхідного технічного оснащення на відповідність стандартам STEAM TEAM, STEAM NOVATOR та STEAM PERSPECTIVE проєкту. Символічно, що напередодні Дня вчителя, 29 вересня 2023 року, перші десять кращих STEM-команд України отримали свої Сертифікати стандартизації з найвищим рейтингом - STEAM TEAM 2023.Привітали кращих STEM-педагогів країни та передали корисні технологічні подарунки для команд закладів освіти керівник проєкту STEAM Status, голова правління “Фонду освітніх ініціатив” Антон Дзюба та представники технологічних компаній-амбасадорів STEM-освіти в Україні: Олена Маслій-Шишова, керівниця КСВ-проєктів, директорка Департаменту по роботі з персоналом ІТ-Інтегратор, та Антон Ткаченко, регіональний представник Logitech Europe S.A. по роботі з корпоративним та державним сектором в Україні, Молдові та країнах АДРІЇ. Переможцями з найвищим рейтингом - STEAM TEAM 2023 - стали команди наступних закладів освіти:● Комунальний заклад Запорізька спеціалізована школа-інтернат "Січовий колегіум" Запорізької обласної ради, місто Запоріжжя;● Новопечерська школа-ліцей І-ІІІ рівнів, місто Київ;● Сарненський ліцей №5 Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області місто Сарни;● Сарненський ліцей №2 Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області, місто Сарни;● Заклад загальної середньої освіти Галицинівський ліцей-опорний навчальний заклад Галицинівської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області, село Галицинове;● Криворізька гімназія №51 Криворізької міської ради Дніпропетровської області, місто Кривий Ріг;● Криворізький центрально-міський ліцей Криворізької міської ради Дніпропетровської області, місто Кривий Ріг; ● Черкаська гімназія №9 ім. О.М. Луценка Черкаської міської ради Черкаської області, місто Черкаси; ● Рогачинський ЗЗСО І-ІІІ ступенів Рогачинський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Нараївської сільської ради Тернопільської області, село Рогачин; ● Царичанський ліцей Царичанської селищної ради Дніпропетровської областї, смт Царичанка.

14:43 05.10.2023

Радіодиктант єдності перенесений на 27 жовтня

Радіодиктант єдності перенесений на 27 жовтня Радіодиктант національної єдності–2023 відбудеться 27 жовтня – у День української писемності та мови, який відтепер відзначатимуть саме цього дня замість 9 листопада. Про зміни у даті проведення повідомило Суспільне Мовлення. Всеукраїнський радіодиктант національної єдності проводиться щороку з 2000 року і вже став найбільшим україномовним флешмобом, який об’єднує українців та знавців української мови по всьому світу. Долучитись до написання радіодиктанту цьогоріч можна буде на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура, на YouTube-каналі Українського Радіо та на Facebook-сторінках Суспільного. Також радіодиктант наживо транслюватиметься в ефірі телеканалу Суспільне Культура.

14:33 03.10.2023

День працівників освіти

День працівників освіти Кожного року в Україні у першу неділю жовтня відзначають День працівників освіти. У 2023 році це свято припадає на 1 жовтня. Вже другий рік поспіль це свято українці відзначатимуть в умовах повномасштабної війни, яку розв'язала росія. Ворог за час вторгнення знищив багато шкіл. Наші вчителі демонструють найкращі людські якості та мужність – вони продовжують навчати дітей у надскладних умовах.

15:19 29.09.2023

А Бабин Яр мовчить…

А Бабин Яр мовчить… В історії нашого народу багато трагічних сторінок. Однією з них є Бабин Яр - символ трагедії Голокосту та нацистських злочинів на українській землі. З метою увічнення пам’яті масового вбивства євреїв на Україні, вшанування жертв злочинів, скоєних нацистами під час окупації столиці України, об’єднання зусиль суспільства щодо запобігання повторення злочинів проти людяності у Царичанському ліцеї були проведені уроки пам’яті «Біль нашої пам’яті», «Трагедія Бабиного Яру – найтяжчий злочин проти людства», «А Бабин Яр мовчить…» для учнів 5 - 11 класів. Діти із задоволенням та цікавістю слухали розповіді учителів історії України про події, які відбувалися в нашій державі в 1941р.

15:15 29.09.2023

Флешмоб «Twist Jumps»

Флешмоб «Twist Jumps»    З нагоди Дня працівника освіти України, Європейського тижня спорту учні Царичанського ліцею взяли участь у Всеукраїнському фізкультурно оздоровчому заході "Challenge Fest".

14:24 29.09.2023

Герої рідного краю

Герої рідного краю З метою виховання бойового духу, патріотичних почуттів в Царичанському ліцеї були проведені заходи до Дня захисників і захисниць України. Цьогоріч ми вперше відзначаємо День захисників і захисниць України першого жовтня. Члени рою «Орільські джури» прийняли активну участь в організації та проведенні загальношкільного заходу «Героям слава!», приуроченому Дню захисників і захисниць України. Джури виявили активну громадянську позицію, мистецькі здібності, передали глибину патріотичних почуттів, пронесли біль втрати, страху і водночас гордості за синів України у своєму виступі для школярів 5-11 класів. У школі панувала атмосфера любові , шани та гордості до рідного народу, героїв рідного краю.

15:22 28.09.2023

Річниця визволення Царичанки

Річниця визволення Царичанки 22 вересня 2023 року в Царичанському ліцеї були проведені заходи, приурочені річниці визволення Царичанки від нацистських загарбників. У класних колективах були проведені інформаційно-просвітницькі години "Пам'ять вічна!" У читальній залі класи виставили букети "Салюти Перемоги", а деякі класи виготовили фотоколажі "Квіти визволителям".

23:59 22.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено